FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Zonder respect geen voetbal

14-12-2012

6 reacties


In het komende weekeinde zal er weer normaal gevoetbald worden. Bij de amateurs een inhaalprogramma en in het betaald voetbal over de volle breedte. FC Utrecht fungeert zondag om half een als gastheer van Heerenveen en wij in Vak P zijn benieuwd hoe de reacties van het publiek zullen zijn bij enige tegenspoed. Zullen we voorgoed verlost zijn van kwetsende spreekkoren richting de arbitrage? En zullen de spelers hun voorbeeldfunctie serieus nemen door niet meteen in woord en gebaar hun frustratie kenbaar te maken bij een omstreden scheidsrechterlijke beslissing?

Zelf ben ik het meest benieuwd naar de houding van de fan die bij thuiswedstrijden een aantal rijen voor ons zit. Of zitten is niet het goede woord. Hij staat de helft van de tijd en maakt doorlopend via zijn middelvinger kenbaar dat FC Utrecht weer eens benadeeld wordt door de arbitrage. Soms verdenk ik hem er zelfs van dat hij de scheidsrechter al partijdig vindt als zijn club de toss heeft verloren. Dat is voor hem al het moment om met zijn eerste scheldpartij te starten.

Gelukkig waren er in het afgelopen weekeinde al momenten zichtbaar dat voetballers zich bewust onthielden van te emotionele uitbarstingen. De vraag is alleen of het ‘de waan van de dag' zal zijn of dat er structureel iets veranderd gaat worden in de houding van spelers en publiek. Bovendien heeft FC Utrecht naar aanleiding van het bekerduel tegen Ajax nog een voorwaardelijke straf staan. Een reden te meer om het begrip normen en waarden uiterst serieus te nemen.

Nog twee thuisduels voor de winterstop, Heerenveen en Ajax. Twee wedstrijden die niet alleen een morele test zijn voor spelers en publiek. Het zou ook kunnen zijn dat we na de winterpauze enkele toppers uit de ploeg niet meer in actie zullen zien. Wij in Vak P blijven het een onwerkelijke situatie vinden dat tijdens het seizoen al spelers doorverkocht kunnen worden. Het voelt alsof je voor een toneelstuk het volle pond betaald heb maar dat er na de pauze ineens twee hoofdrolspelers verdwenen zijn.

Hans van Echtelt
Vak P

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing