post

Ron Jans gepresenteerd

Ron Jans (64) is de nieuwe Hoofdtrainer van FC Utrecht. De ervaren oefenmeester heeft zich tot medio 2025 verbonden aan de Eredivisionist uit de Domstad.

Jans zit ruim dertig jaar in het trainersvak. Hij doet in het amateurvoetbal ervaring op in de jaren negentig en maakt begin deze eeuw zijn entree bij de profs. Eerst als assistent-trainer van FC Emmen, vervolgens als hoofdtrainer van FC Groningen. Op het moment dat Jans wordt aangesteld, bivakkeren de Groningers in de onderste regionen van de Eredivisie. Aan de hand van Jans klimt de Trots van het Noorden op en na enkele jaren plaatst de ploeg zich voor Europees voetbal.

Jans wordt de langstzittende trainer van FC Groningen en gaat in de zomer van 2010 aan de slag bij sc Heerenveen. Vervolgens staat hij ook bij Standard Luik, PEC Zwolle, FC Cincinnati en FC Twente voor de groep. Met PEC Zwolle wint Jans de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. En onder zijn leiding vestigt FC Twente zich weer in de subtop van de Eredivisie en keren de Tukkers terug op het Europese strijdtoneel. Met plaatsing voor de Conference League-voorrondes dankzij winst in de play-offs om Europees voetbal van afgelopen seizoen op zak, zwaait Jans af in Enschede.

Voordat de nieuwe Hoofdtrainer van FC Utrecht zich toelegt op zijn carrière als oefenmeester is hij vijftien seizoenen profvoetballer. Als aanvaller dient hij PEC Zwolle, FC Groningen, Roda JC, Veendam en het Japanse Mazda Sport. Jans speelt bovendien jeugdinterlands voor Jong Oranje en het Olympisch Elftal.

Jans staat vanaf maandag 11 september voor de groep bij FC Utrecht. Rob Penders, de voorbije week Interim-Hoofdtrainer, pakt dan zijn rol als assistent-trainer weer op.

“We zijn ontzettend blij Ron aan boord te hebben. Hij heeft als Hoofdtrainer bij diverse clubs in binnen- en buitenland gewerkt, neemt veel ervaring met zich mee, is een Nederlandse trainer die de Eredivisie door en door kent en heeft bij meerdere clubs bewezen het maximale uit een spelersgroep te kunnen halen”, vertelt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Bovendien werkt Ron met een aanvallende blik. Hij is een teambuilder. De ploegen die hij traint, voetballen met veel spelvreugde. Daarnaast durft hij jonge, talentvolle spelers de kans te geven. Ron zal hier vanaf maandag intensief mee aan de slag gaan en we begrijpen dat dit tijd nodig heeft.”

“Afgelopen zomer had ik voor ogen om een sabbatical te nemen tot januari, maar soms zijn kansen er om gepakt te worden”, legt Hoofdtrainer Ron Jans uit. “Het eerste gesprek met FC Utrecht ging niet uit mijn hoofd: ik zie de mogelijkheden die hier liggen en voel de drang mijn bijdrage te leveren. Daarom ben ik ingestapt bij FC Utrecht, een prachtige club met een grote achterban. Het fundament ligt er, de spelersgroep heeft genoeg kwaliteit en ik geloof er heilig in dat we samen voor Europees voetbal kunnen gaan. Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging!”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

One thought on “Ron Jans gepresenteerd

Comments are closed.