post

Nieuwe aanwinst voor het nieuwe seizoen: Matisse Didden

Matisse Didden komt na de zomerstop over van Roda JC Kerkrade. De 22-jarige Belgische centrale verdediger heeft in de Domstad een contract voor vier jaar getekend.

Didden begint met voetballen bij Niel SK en komt via Bocholter VV op 14-jarige leeftijd terecht bij Patro Eisden Maasmechelen. Didden is 16 jaar als hij debuteert in het eerste elftal van die club, waarna hij in de zomer van 2018 overstapt naar KRC Genk. De verdediger maakt in het shirt van die ploeg in 2022 zijn debuut in de hoogste divisie van België, speelt met het beloftenteam van de Genkenaars 22 duels op het tweede niveau van België en komt met de Onder 19-equipe van KRC Genk onder meer zes keer in actie in de UEFA Youth League. 

In het seizoen 2023/2024 maakt Didden zijn entree op de Nederlandse velden. De centrale verdediger speelt tot nu toe 29 partijen met Roda JC Kerkrade, waarmee hij op dit moment op koers ligt voor promotie naar de Eredivisie. 

“Matisse is kopsterk en kan goed met ruimte in zijn rug verdedigen”, legt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Hij heeft een goede pass in huis; zowel lang als kort. In de opbouw is hij rustig. Matisse heeft een goede functionele techniek en kiest goed positie. Wat bovendien opvalt is zijn werkethiek: Matisse heeft een goed karakter, investeert in zichzelf en is vastberaden beter te worden. We hopen dat hij het seizoen goed af kan sluiten bij Roda JC en kijken er naar uit hem in het shirt van FC Utrecht te zien.”

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto