Mike van der Hoorn blijft twee jaar langer

Ook de komende seizoenen speelt Mike van der Hoorn voor FC Utrecht. Het aflopende contract van de 31-jarige verdediger, die is opgeleid door en doorgebroken bij de Domstedelingen, is met twee jaar verlengd.

Als 13-jarig talent trekt Van der Hoorn, in 2006, voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt de verdediger klaargestoomd voor zijn debuut in het vlaggenschip, dat hij op 15 mei 2011 maakt. Van der Hoorn draagt in 49 officiële wedstrijden het shirt van FC Utrecht, voordat hij in 2013 aan Ajax wordt verkocht.

In de periode daarna komt Van der Hoorn met Swansea City in actie in de Premier League, het Championship, de FA Cup en de League Cup. In de zomer van 2020 strijkt de verdediger neer bij Arminia Bielefeld, waarmee hij handhaving in de Bundesliga bewerkstelligt. Na een jaar in Duitsland te hebben gespeeld keert Van der Hoorn in 2021 terug bij FC Utrecht. De oud-jeugdinternational neemt op dat moment ruim 250 profpartijen aan ervaring met zich mee naar de Domstad.

Sindsdien is dat aantal flink toegenomen: Van der Hoorn is een vaste waarde in de Utrechtse basiself. Hij heeft inmiddels 133 officiële duels voor FC Utrecht gespeeld.

“Mike is één van de meest ervaren centrale verdedigers in de Eredivisie. Hij is betrouwbaar, een voorbeeldprof en een jongen van de club’, aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. “We zijn heel blij dat hij zijn aflopende contract heeft verlengd en dat we dus ook de komende jaren een beroep op hem kunnen doen. Met zijn kwaliteiten, ervaring én als bewaker van de clubcultuur, is Mike buitengewoon belangrijk voor ons.”

Bron: fcutrecht.nl