Op weg naar speelronde 34 (deel 1)

Toch nog even terugkijken. Wie op 6 oktober 2023 na FC Volendam – FC Utrecht had voorspeld dat de ploeg van Ron Jans op 6 april 2024 (exact 6 maanden later) veilig zou zijn, had veel geld kunnen verdienen. Maar na het verlies van Excelsior bij PEC Zwolle was dat rekenkundig het geval. En door de goede reeks na 6 oktober 2023 is FC Utrecht serieus in de race voor deelname aan de play offs.

De opzet van die play offs is dit jaar gewijzigd, want er is geen sprake van een heen-en-terug duel. De KNVB publiceerde een infographic waarin de speeldata voor de play offs staan:

  • halve finales: 23 mei om 18:45 en om 21:00 uur
  • finale: 26 mei om 18:00 uur

Uitgangspunt is dat telkens de hoogst geklasseerde ploeg thuis speelt. Op basis van de huidige stand zouden daarom NEC (5e) en Ajax (6e) thuis spelen, en Go Ahead Eagles (7e) en FC Utrecht (8e) uit.

Door de uitslag van de bekerfinale, die op 21 april wordt gespeeld, kan het zijn dat de nummers 6 tot en met 9 van de eindstand van de eredivisie de play offs gaan spelen. Er volgt hier een update zodra daarover duidelijkheid is.