Voorbeschouwing FC Utrecht – Go Ahead Eagles

Onder toeziend oog van een kleine 23.000 toeschouwers, waaronder bijna 50 Legends, gaat FC Utrecht de strijd aan voor plek 7 op de ranglijst. Directe concurrent Go Ahead Eagles komt op bezoek in de Galgenwaard. De Deventenaren draaien onder oud FC Utrecht coach een uitstekend seizoen en hebben een gelijk aantal punten, maar een net iets beter doelsaldo. Hoewel we het credo van Ron Jans graag volgen, gewoon wedstrijd voor wedstrijd en niet te ver vooruit kijken, is het toch wel heel zuur dat FC Utrecht in Heerenveen nog twee doelpunten tegen kreeg. Want de moeizame start van de competitie heeft ervoor gezorgd dat het doelsaldo van FC Utrecht nog een beetje achterloopt op de bovenstaande clubs. Maar een overwinning op de Eagles zorgt natuurlijk al een beetje nivellering. En wie weet doet Twente Ajax wel heel veel pijn in de Johan Cruyff Arena.

Lukt het Sam Lammers het record van Michel Beukers te evenaren? Zes keer wist de Barendrechter op rij in de eredivisie te scoren. Hij deed dit in zijn enige seizoen in de Domstad, 1984-1985. Hij wist in dat seizoen uiteindelijk 9 keer het vijandelijke net te vinden. Het zou mooi zijn als Lammers het record weet te evenaren, maar nog mooier als hij langer bij FC Utrecht blijft dan Beukers. Want dan speelt hij immers ook volgend seizoen bij ons. Of dat realistisch is met het verschil tussen een Rangers salaris en een FC Utrecht salaris, zal de tijd moeten uitwijzen. Inmiddels heeft de wel heel snel bekritiseerde Isac Lidberg ook het net de laatste te wedstrijden weten te vinden en laat hij zien wel degelijk van waarde te kunnen zijn voor onze club. Misschien dat de fans zich realiseren dat spelers soms even de tijd nodig hebben om te wennen aan de club, speelwijze en de kritische supporters en niet na een paar wedstrijden hun oordeel al klaar hebben.

De aanwinsten voor volgend seizoen lijken weer aan de lopende band binnen te komen waarbij soms wel de wenkbrauwen gefronst worden. Zo verlengde Mike van der Hoorn zijn contract met 2 jaar, terwijl even daarvoor Matisse Didden van Roda JC werd gepresenteerd. Beide rechter centrale verdedigers, terwijl bij Jong FC Utrecht ook Wessel Kooij in februari een contract tot 2026 tekende met nog een optie voor nog een jaar. Dat er ook spelers nodig zijn voor Jong is duidelijk, maar wat het toekomstperspectief voor hem bij FC Utrecht is, is niet duidelijk na deze week. Maar het technisch kader zal ongetwijfeld een gedegen plan voor ogen hebben. De gewenst kleinere selectie die Ron Jans voorstond, zien we er echter nog niet van komen.

Zondag dus bijna 50 oud spelers/trainers op de tribune. Daar zitten toch wel hele mooie namen tussen (voor de lijst zie www.fcutrecht.nl). Redenen genoeg om in de rust te genieten van de ereronde. Noviteit is ook het rijden van de tram. Waar normaal door FC Utrecht pendelbussen worden ingezet van station en P4, wordt nu gebruik gemaakt van de tram. Eerst nog een pilot om te zien hoe dit alles verloopt, maar wel met de insteek om de tram voortaan meer in te zetten. Het zou een grote vooruitgang zijn als dit standaard kan worden. De tram kan veel meer supporters per keer vervoeren.

Qua opstelling verwachten we geen wijzigingen. Voor zover bekend geen nieuwe blessure gevallen, sterker nog, Descotte heeft weer minuten gemaakt in Jong FC Utrecht (en meteen gescoord), dus die keert weer terug in de selectie. Nog geen Booth, Romeny, Azarkan en Okkels. Of Vesterlund weer hersteld is, is niet duidelijk. De wedstrijd begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Eijk. Volgende week is er geen competitieprogramma vanwege de bekerfinale. Daarna volgt de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Barkas

Van der Maarel – Van der Hoorn – Viergever – El Karouani

Fraulo – Jensen – Flamingo

Toornstra – Lammers – Lidberg