FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wilco van Schaik: 'Voel voetbalspanning'

18-09-2011

4 reacties


Vandaag hoop ik u van harte welkom te heten in ons heerlijke Stadion Galgenwaard. De wedstrijd tegen Heracles Almelo kunt u bezoeken, zonder dat u in het bezit hoeft te zijn van een clubkaart. Iedereen kan dus een kaartje kopen. De kassa's zijn vanmiddag open!

Het is de derde thuiswedstrijd van dit seizoen, maar voor mij de eerste als directeur van FC Utrecht. Het is de eerste keer dat ik jullie allen mag toespreken via het wedstrijdmagazine FC Today en de website. Dat voelt apart. Spanning, emotie, verwachtingen, ambities, het is alsof ik m'n eerste wedstrijd ga spelen. Het is echte voetbalspanning.

Die spanning voel ik de laatste weken ook om de club heen. En dat voelt goed. De spanning van de transferperiode. De aan- en verkopen. De blessures en alle andere ontwikkelingen. Het hield maar niet op. Maar ik voelde wel gelijk wat FC Utrecht allemaal betekent. Er ontstond de laatste weken een enorme betrokkenheid, die zo bij FC Utrecht past en die onze club zo sterk en ook uniek maakt. Iedereen ging achter ons jonge elftal staan. En zie, de resultaten kwamen ook. De winst op Roda JC in een sfeervolle Galgenwaard, met een fantastisch publiek, deed ons elftal goed. Uit winnen bij Excelsior zijn drie winstpunten ten opzichte van vorig seizoen, terwijl we acht selectiespelers moesten missen. Het is heel prettig dat we zo'n resultaat halen met een selectie waarin elf spelers voorkwamen, die vorig seizoen nog in Jong FC Utrecht stonden. Een compliment voor onze jeugdopleiding! Vandaag beginnen we aan de wedstrijd als zevende in de Eredivisie..

FC Utrecht staat altijd voor uitdaging, voor verrassend, voor strijd en voor aanvallend voetbal in de Galgenwaard. Daar staat Erwin Koeman met zijn elftal ook voor. Dit misschien wel jongste elftal uit de Eredivisie barst van het talent, van branie en van lef. En dat hoort bij onze club. Zowel op als naast het veld. Vanmiddag kunt u als onze supporter de twaalfde man zijn. Want dat hebben de spelers zo nodig. Ik sprak ze deze week op trainingscomplex Zoudenbalch en dan zeggen ze zelf ook: ‘Als je de supporters hoort, doe je echt een stap harder'. En: ‘Het helpt je over een dood punt in de wedstrijd heen'. Of: ‘Als dat stadion achter ons gaat staan, geeft dat zo'n kick'. Het toont nog maar eens hoe belangrijk spelers een sfeervol stadion vinden. Ga dus vandaag weer achter het elftal staan!

Vorige week heb ik op Woudestein ook het mooie spandoek gezien ter nagedachtenis aan Henny van Schoonhoven. Supporters, geweldig dat ook jullie dit niet zijn vergeten! Vandaag is het spandoek van Mihai Nesu terug op de Bunnikside. Complimenten, deze spelers maken deel uit van onze clubcultuur en -geschiedenis, voor altijd.

Vandaag schrijven we ook geschiedenis met het afscheid van mijn voorganger Jan Willem van Dop. Officieel heeft hij van een ieder, van KNVB tot directie, van supportersvereniging tot de Raad van Commissarissen, afscheid genomen. Vandaag wil hij graag nog enkele woorden richten tot u. En daar geven wij hem natuurlijk alle gelegenheid voor. Dit vindt voor de wedstrijd plaats. Graag nog één keer uw aandacht voor de laatste ‘voorzitter' van FC Utrecht.

Hopelijk schrijven we vandaag weer een gewonnen wedstrijd bij in de geschiedenis van onze club. Ik ben blij vanaf nu samen met jullie deel uit te mogen maken van FC Utrecht. Met zijn allen gaan we voor een overwinning! Tegen een leuke tegenstander, die altijd aantrekkelijk en aanvallend voetbal speelt. Heracles Almelo, een club waarvoor ik heel veel respect heb, binnen en buiten het veld. Gasten uit Almelo, van harte welkom en ook voor jullie een prettige wedstrijd.

Supporters, om 16.30 uur gaat het van start in onze sfeervolle Galgenwaard. Geniet vanmiddag van 'ons FC Utrecht'!"

Wilco van Schaik,

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing