FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wilco van Schaik nieuwe directeur FC Utrecht

29-05-2011

10 reacties


Wilco van Schaik treedt per 1 september aan als algemeen directeur van FC Utrecht. Hij is de opvolger van Jan Willem van Dop, die vorige maand besloot de club na zes jaar te verlaten. Van Schaik (44) is nu nog algemeen directeur/partner van het Utrechtse reclamebureau Alta, waaraan hij ruim achttien jaar is verbonden geweest. De nieuwe directeur begint al op 1 augustus bij FC Utrecht om zich in te werken en formeel een maand later Van Dop op te volgen. In verband met het aanvaarden van zijn nieuwe functie stopt Van Schaik met zijn werkzaamheden voor Alta.

De nieuwe algemeen directeur (de titel ‘voorzitter' wordt voortaan bij FC Utrecht niet meer gehanteerd, omdat de club een vennootschap is en geen vereniging) heeft een achtergrond in zowel de landelijke als de regionale voetbalwereld. Naast zijn functie bij Alta deed Van Schaik jarenlang voetbalverslaggeving en presentatie voor onder andere SBS6 en Sport 1 en hij is al lange tijd actief bij voetbalvereniging FC Breukelen in zijn gelijknamige woonplaats.

Voorzitter Jacques van Ek van de Raad van Commissarissen van FC Utrecht is ervan overtuigd, dat de club in Wilco van Schaik een uitstekende nieuwe algemeen directeur heeft binnengehaald. "Uiteraard zijn we niet over één nacht ijs gegaan en hebben we een aantal gesprekken met hem gevoerd", zegt Van Ek. "Van Schaik is aantoonbaar een man met commerciële kwaliteiten en relevante contacten in het bedrijfsleven en hij is een sterke manager. Daarnaast is hij een bevlogen man, een echt voetbaldier met een grote affiniteit met FC Utrecht."

Van Ek benadrukt, dat het besluit om Van Schaik te benoemen door de Raad van Commissarissen is genomen met volledige instemming van de twee aandeelhouders: de Frans van Seumeren Holding BV en de Stichting Beheer Aandelen FC Utrecht. "Deze benoeming is na uitvoerig overleg tot stand gekomen en wordt dus breed gedragen", aldus Van Ek. "Verder is het prettig, dat Jan Willem van Dop nog tot het eind van het jaar één of twee dagen in de week beschikbaar is om zijn opvolger te adviseren en hem te helpen inwerken."

Hoewel hij Alta na al die jaren (waarvan de laatste tien jaar als algemeen directeur/partner) naar eigen zeggen ‘als grootste fan' achterlaat, is Wilco van Schaik erg verheugd met zijn nieuwe baan en werkomgeving. "Ik heb de afgelopen twintig jaar veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van management, commercie en de wereld van de media", zegt hij. "En voetbal is mijn passie. Ik heb het idee dat al die zaken nu samenkomen in deze nieuwe uitdaging. Toen deze kans voorbij kwam, hoefde ik dan ook echt niet lang na te denken."

Het merk FC Utrecht
Van Schaik ziet het de komende jaren als zijn belangrijkste opdracht een stevige bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van het merk FC Utrecht en daardoor de commerciële waarde te vergroten. "Er staat een prima organisatie met veel mogelijkheden", zegt hij. "FC Utrecht is meer dan een voetbalclub. Het is een instituut en ik mag met mijn ervaring in de reclame zeggen, dat ik het een potentieel sterk merk vind. En ik zie kansen om daar verder aan te werken." Dat zijn voetbalroots in Utrecht liggen, maakt het aangaan van de nieuwe uitdaging ("je moet stappen durven zetten in het leven") des te aantrekkelijker. "Als jochie fietste ik met mijn vrienden van Maarssen naar de Galgenwaard om naar FC Utrecht te kijken", vertelt de nieuwe algemeen directeur. "En tot en met de A-junioren mocht ik op woensdagmiddag bij Utrecht trainen, onder leiding van mannen als Henk Vonk en Eddy van Stijn. Rob Alflen liep daar toen ook tussen en onder anderen met hem heb ik jaren getraind. Ik was als voetballer net niet goed genoeg om uiteindelijk het eerste te halen, maar nu kom ik alsnog bij FC Utrecht!"

Bron: FC Utrecht

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 10 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing