FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wijnand Nietveld overleden

02-10-2011

7 reacties


In Utrecht is zondagmorgen na een kort ziekbed Wijnand Nietveld overleden. Nietveld, die tachtig jaar is geworden, was vele jaren materiaalman bij het eerste elftal van FC Utrecht. Tot enkele weken geleden bezocht hij trouw alle thuiswedstrijden van FC Utrecht, ook toen het lopen hem steeds moeilijker afging. Ook was hij vaak te vinden op Sportcomplex Zoudenbalch, waar hij de trainingen bezocht en zijn interesse toonde in iedereen die bij de club was betrokken.

In de jaren zeventig en tachtig werkte Nietveld samen met spelers als Hans van Breukelen, Leo van Veen, Rob de Wit, Wim van Hanegem, Ton du Chatinier, Jan Wouters en Frans Adelaar. Ook Foeke Booy, destijds speler en nu technisch directeur van FC Utrecht, heeft Nietveld van dichtbij meegemaakt. "Wijnand was een geweldige man", zegt Booy. "Iemand die altijd op de achtergrond en in het belang van de club zijn werk zo goed mogelijk deed, maar die ook voor ons spelers een vertrouwensman was. Hij zag en wist veel, stond eigenlijk overal middenin, maar kon daar heel goed mee overweg. Wijnand was een echte clubman, een icoon van het Utrechtse voetbal."

Booy herinnert zich nog een andere kant van de oud-materiaalman. "Als echte Utrechter voelde hij de sfeer perfect aan. Wijnand was betrokken en geïnteresseerd, recht voor zijn raap, maar kon ook op het goede moment een geintje maken. Hij kon er goed tegen een beetje in de maling te worden genomen, maar zette iemand ook graag een hak en altijd op een leuke manier. Het klinkt misschien gek als je praat over iemand van zijn leeftijd, maar Wijnand was een beetje een ondeugende man."

Met het overlijden van Wijnand Nietveld is, aldus Foeke Booy, een stuk Utrechtse clubgeschiedenis verloren gegaan. "Bij FC Utrecht betreuren wij het verlies van zo'n clubman in hart en nieren, iemand die nog steeds een vertrouwd gezicht bij ons was. Maar vooral wil ik natuurlijk namens FC Utrecht de familie en andere naasten van Wijnand van harte condoleren en ze veel sterkte wensen."

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 7 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
24 januari 2018 20:00 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 54pt
2 (3) Sjakie 52pt
3 (2) Kikker 50pt
4 (9) Menno 44pt
5 (12) Speedy 43pt
6 (4) badbo13 42pt
7 (5) chapri 41pt
8 (11) Gina 41pt
9 (6) El Nino 41pt
10 (7) tonyb 40pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing