FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Weer normaal bier in Galgenwaard

20-11-2013

11 reacties


In stadion Galgenwaard mag voortaan weer alcohol worden geschonken tijdens wedstrijden van FC Utrecht. In het stadion hoeft niet langer evenementenbier met een verlaagd alcoholpercentage te worden geschonken.

Dat schrijft burgemeester Wolfsen in een brief aan de gemeenteraad. Hij noemt de versoepeling van het alcoholbeleid een ‘stap in de richting van verdergaande normalisatie’.

Afspraken met FC Utrecht, de twee supportersverenigingen en de horecaondernemers hebben de Driehoek (burgemeester, politie en justitie) het vertrouwen gegeven dat de betrokken partijen de eigen verantwoordelijkheid nemen voor een goede uitvoering van het alcoholbeleid.

Het algehele alcoholverbod bij wedstrijden met het hoogste risico (in de praktijk de duels met Ajax en ADO Den Haag) blijft gehandhaafd. Rond die wedstrijden mag in de horecagelegenheden in het stadion vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd tot het laatste fluitsignaal geen alcohol worden geschonken.

Skyboxen
Het alcoholverbod rond die zogeheten ‘C-wedstrijden’ geldt niet voor skyboxen. Dat zorgde eerder voor wrijving bij overige supporters. FC Utrecht vraagt de huurders solidair te zijn met de overige stadionbezoekers en heeft er vertrouwen in dat het verzoek wordt opgevolgd, schrijft Wolfsen.

De club heeft toegezegd bij het afsluiten van nieuwe contracten met skyboxhouders het alcoholbeleid onderdeel te maken van de overeenkomst. Daardoor zal in de toekomst in het hele stadion hetzelfde beleid van kracht zijn.

Bij hoog-risicowedstrijden mag ook in de zes sportkantines rond het stadion vanaf 1,5 uur voor de wedstrijd geen alcohol worden geschonken. Twee kantinehouders hebben de gemeente laten weten dat ze daarmee niet vrijwillig akkoord gaan. Burgemeester Wolfsen meldt dat hij het noodbevel desnoods zal afdwingen.

Reacties

Bij dit bericht zijn 11 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing