FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Weemoed bij jubileumgoal van Gerndt

03-09-2012

0 reacties


 

Toen Alexander Gerndt zaterdagavond de 2000-ste goal van FC Utrecht op zijn naam bracht, was ik met weemoed vervuld. Het was immers al weer zo lang geleden dat de nieuwe fusieclub voor het eerst in actie kwam: om precies te zijn 19 augustus 1970. De voetbalwereld zag er zoveel anders uit, een stuk vriendelijker en minder professioneel. Spelers hadden nog geen fel gekleurde maar zwarte schoenen aan en makelaars - voor zover ze er al waren - hadden beduidend minder in de melk te brokkelen.

Toen ik ruim een week geleden tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle aan mijn buurman in Vak P vertelde, dat FC Utrecht bij NAC een historische treffer zou kunnen scoren, keek hij me een tikkeltje geschrokken aan. ,,Praat me niet over een avondje-NAC, want daar wil ik nooit meer naar toe.''

Het bleek dat mijn buurman op het parkeerterrein in Breda enkele jaren geleden klappen had gekregen van enkele dronken supporters van de thuisclub. ,,We waren na afloop vergeten om onze sjaal in de clubkleuren te verstoppen. Toen die lui ons in de gaten kregen, ging het helemaal mis. Mijn vrouw en ik kregen klappen, we zijn met blauwe plekken naar huis gereden.''

Dat is dus de reden dat hij de 2000-ste goal van Gerndt niet van dichtbij heeft willen zien. Toen ik zijn verhaal hoorde, moest ik terugdenken aan die zomerse avond in 1970 waarop Jan Groenendijk de allereerste FC-treffer op zijn naam bracht. FC Utrecht speelde destijds in de volgende opstelling: Joop Lelieveld, Cor Hildebrand, Co Adriaanse, Jan Blaauw, Piet van Oudenallen, John Steen Olsen, Ries Cote, Tonny Nieuwenhuys, Ed van Stijn, Dick Teunissen en Jan Groenendijk Ik ken de opstelling nog uit mijn hoofd.

Ook weet ik nog hoe ik destijds naar De Kuip ben gereisd, namelijk met de trein. Er was een aparte FC-express ingelegd. Bij aankomst en ook na afloop konden iedereen in clubkleuren gemoedelijk tussen de Feyenoord-supporters lopen. Dat kon toen nog!

Hans van Echtelt - Vak P

(foto: FCUPhoto / F. Zilver)

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing