FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - NAC Breda 2-1 (1-0)

05-10-2018

16 reacties


FC Utrecht heeft een driepunter gescoord. De ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat was vanavond (vrijdag) met 2-1 te sterk voor NAC Breda. Een spannende partij in een sfeervol Stadion Galgenwaard kreeg een verdiende winnaar. 

Wat gaat er nu boven je eerste goal scoren in de Eredivisie namens FC Utrecht? Nou, in één partij zowel je eerste als je tweede treffer maken als speler van de Domstedelingen, bijvoorbeeld. Simon Gustafson flikt het tegen NAC Breda. De Zweed scoort vlak voor én snel na de rust en legt daarmee de Brabanders over de knie.

Beauty
De tweede, da’s de mooiste. Een snoeihard schot. Zó de bovenhoek in. Nieuwegeiner in Bredase dienst Benjamin van Leer heeft het nakijken. De bal uit z’n netje halen, dát mag hij. Ondertussen viert FC Utrecht feest. Op het veld en in de tribunes lijkt het besef er te zijn: deze tweede klap, die is een daalder waard: 2-0.

IJskoud blijft-ie
Scandinaviër-eigen? Wie weet. In elk geval: Gustafson blijft in de laatste tellen van de eerste helft ijzig koel als hij een strafschop te nemen krijgt. Scheidsrechter Björn Kuipers legt de bal op de stip, krijgt van video-arbiter Rob Dieperink het advies toch nog even de beelden te bekijken en doet dat. Ondertussen wacht Gustafson geduldig. Kuipers kijkt, wikt, weegt en oordeelt: het is en blijft een penalty. Gustafson klaart de klus. Een mooie plaatsbal in de vijfde minuut van de toegevoegde tijd van de eerste helft betekent de 1-0. Dan smaakt de thee toch nét even wat lekkerder dan bij een 0-0 score. Tenminste, als je bij de Utrechtse equipe hoort.

Zwoegen, zweten en zegevieren
NAC Breda’s thee is juist een stuk minder aangenaam, door die tegentreffer in de dying seconds van de eerste helft. En dan komt er vlak na de break ook nog die 2-0 overheen. De formatie van Mitchell van der Gaag - oud-speler van FC Utrecht - oogt aangeslagen, moet de ene na de andere Utrechtse aanval tolereren, maar houdt de schade beperkt tot twee. Als dan halverwege de tweede helft Mikhail Rosheuvelde 2-1 maakt, dan wordt het ineens weer spannend. NAC Breda ruikt bloed, knokt voor wat het waard is, brengt nog een extra spits. Maar baten mag het voor de Bredanaars niet. FC Utrecht zwoegt, zweet en zegeviert. Drie punten erbij.

Interlandbreak
Geen Eredivisievoetbal komend weekend, want: interlands. FC Utrecht’s volgende competitiepartij is op zaterdag 20 oktober en dan is AZ de tegenstander, in Stadion Galgenwaard. De kaartverkoop voor de pot tegen de Noord-Hollanders is in volle gang.

FC Utrecht - NAC Breda 2-1 (1-0)
45+5. Simon Gustafson (strafschop) 1-0
49. Simon Gustafson 2-0
65. Mikhail Rosheuvel 2-1

Gele kaarten: Menno KochGianluca Nijholt (NAC Breda).

Toeschouwers: 17.386.

Scheidsrechter: Björn Kuipers.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberTimo LetschertWillem Janssen, Leon Guwara; Joris van OvereemSimon Gustafson (80. Lukas Görtler), Nicolas GavoryGyrano KerkSander van de StreekUrby Emanuelson (81. Oussama Tannane).

Opstelling NAC Breda: 
Benjamin van Leer; Fabian SporksledeMenno Koch, Karol Mets (90. Sydney van Hooijdonk), Jurich Carolina; Gianluca NijholtRobert Mühren (17. Luka Ilic), Anouar KaliMikhail RosheuvelMitchell te VredeGervane Kastaneer (46. Mounir el Allouchi)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing