FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Groningen - FC Utrecht 1-1 (0-1)

30-09-2018

16 reacties


FC Utrecht remiseerde vanmiddag (zondag) tegen FC Groningen. In het Hitachi Capital Mobility Stadion namen de Utrechters na een kwartier de leiding. Sander van de Streek maakte er 0-1 van. Een kwartier voor tijd, toen FC Utrecht inmiddels nog met tien man speelde, bepaalde Ahmad Mendes Moreira de eindstand op 1-1.

Tien minuten, twee flinke tikken. FC Utrecht incasseert ze in het begin van het derde kwart van de partij tegen FC Groningen. In wedstrijdminuut 66 krijgt de formatie van Dick Advocaat de eerste klap te verwerken: Simon Gustafson wordt met een rode kaart weggezonden. De Zweed begaat een overtreding halverwege de Utrechtse helft en Bas Nijhuis sommeert de creatieve speler het veld te verlaten. Tien minuten later: beuk twee. Ahmad Mendes Moreira schiet van dichtbij namens FC Groningen de 1-1 binnen.

Kaarten schudden
Zo zijn na een uur spelen de kaarten geschud en bieden die prima perspectieven voor FC Utrecht, dat met elf spelers op het veld staat en met 0-1 aan de leiding gaat dankzij een doelpunt van Sander van de Streek, die na een prachtige rush van Gyrano Kerk knap afrondt. Na een kwartier neemt FC Utrecht zo de leiding in het hoge Noorden. Maar een kwartier voor tijd zijn de kaarten ineens heel anders gedeeld. Het staat dan 1-1, FC Groningen is met elf, FC Utrecht met tien. En de Groningers ruiken bloed.

Jacht op een doelpunt
In de jacht op een doelpunt brengt trainer Danny Buijs bij de Groningers onder meer Tim Freriks in de ploeg, een bonkige aanvaller. Toch is het vooral de kleinere, meer wendbare Ritsu Doan op wie het letten is. De Japanner ontsnapt geregeld aan zijn Utrechtse bewaking en is met diverse schoten gevaarlijk. De winnende maakt hij niet; dat blijft de Domstedelingen bespaard.

Gavory en Gustafson raken het houtwerk
Sterker nog: het is FC Utrecht dat vlak voor tijd nog bijna de verlossende treffer scoort. Vanuit een lastige hoek beukt Nicolas Gavory de bal keihard op de paal, buiten bereik van keeper Sergio Padt. Die sluitpost heeft eerder in de tweede helft ook al een keer bijval van het aluminium, als Gustafson snoeihard tegen de lat schiet.

Vrijdag: NAC Breda-thuis
Vrijdag mag FC Utrecht weer aan de bak. Dan is het NAC Breda dat op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Die wedstrijd begint om 20.00 uur en de kaartverkoop voor het treffen met de Bredanaars is in volle gang!

FC Groningen - FC Utrecht 1-1 (0-1)
16. Sander van de Streek 0-1
76. Ahmad Mendes Moreira 1-1

Gele kaarten: Mike te Wierik (FC Groningen), Nicolas GavoryTimo LetschertMark van der Maarel (FC Utrecht).

Rode kaart: 66. Simon Gustafson (FC Utrecht).

Toeschouwers: 16.293.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling FC Groningen: 
Sergio PadtMike te Wierik, Jeffrey Chabot, Samir Memisevic, Tim Handwerker (75. Tim Freriks); Tommie van de Looi, Ludovit Reis; Ritsu Doan, Michael Breij (65. Ahmad Mendes Moreira), Django Warmerdam; Jannik Pohl (46. Uriel Antuna).

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean KlaiberTimo LetschertWillem Janssen, Leon Guwara; Joris van OvereemNicolas GavorySimon GustafsonUrby EmanuelsonGyrano Kerk (79. Cyriel Dessers), Sander van de Streek (79. Mark van der Maarel).

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 16 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing