FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - VVV Venlo 1-0 (0-0)

06-05-2018

21 reacties


FC Utrecht heeft de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2017/2018 omgezet in winst. De ploeg van trainer/coach Jean-Paul de Jong had in Stadion Galgenwaard aan één doelpunt genoeg om VVV-Venlo te verslaan: 1-0. 

Een middag van kijken is het. Naar het veld, in Stadion Galgenwaard. Natuurlijk. Maar ook op de smartphone. Naar de tussenstanden. In Friesland, in Limburg, in Noord-Holland, in Noord-Brabant. Een luxepositie voor de Utrechters. ‘Wie wordt de opponent in de halve finale van de play-offs om Europees voetbal?’, is de meest gestelde vraag.

Missie geslaagd
Ondertussen vergeet FC Utrecht niet de voetballende taak te vervullen. In een partij waarin de nieuwe thuisshirts voor het eerst worden getoond en gedragen zijn de Domstedelingen te sterk voor VVV-Venlo, dat er voor de dertiende keer op rij niet in slaagt te winnen maar daar niet al te veel over sombert. Immers: de Venlonaren redden het vege lijf, blijven in de Eredivisie. Missie geslaagd.

Missie óók geslaagd
De Utrechtse missie, in elk geval die van zondag 6 mei 2018, ook. Winnen is het doel, winnen is wat het team doet. Dankzij een doelpunt van Mateusz Klich, halverwege de tweede helft. Hij is de enige die Delano van Crooij het nakijken geeft deze middag; hij schiet de FC uit de Domstad naar drie punten: 1-0.

Derde jaar op rij bij beste vijf
FC Utrecht eindigt mede dankzij de overwinning op VVV-Venlo op plek 5 in de Eredivisie. Het is voor het derde seizoen op rij dat de Utrechters in de top 5 eindigen en dat is een evenaring van een clubrecord. De laatste keer dat de FC uit Utrechter erin slaagde in drie seizoenen op rij tot de beste vijf teams van de competitie te behoren, was in de periode 1979-1982.

En nu: play-offs!
Voor FC Utrecht beginnen woensdag de play-offs. In de halve finale daarvan speelt de ploeg van De Jong tegen sc Heerenveen. De heenwedstrijd is op woensdag 9 mei in Friesland, de return op zaterdag 12 mei in Stadion Galgenwaard. Beide duels beginnen om 20.45 uur.

FC Utrecht - VVV-Venlo 1-0 (0-0)
71. Mateusz Klich 1-0

Gele kaarten: Mark van der MaarelMateusz Klich (beiden FC Utrecht) en Jerold Promes.

Toeschouwers: 19.669.

Scheidsrechter: Martin Pérez.

Opstelling FC Utrecht: 
David JensenSean Klaiber, Dario Dumic, Willem Janssen (75. Ramon Leeuwin), Mark van der Maarel; Anouar KaliMateusz KlichYassin Ayoub (83. Lukas Görtler), Sander van de Streek (46. Urby Emanuelson); Gyrano KerkCyriel Dessers.

Opstelling VVV-Venlo: 
Delano van Crooij; Tristan Dekker (70. Jens Janse), Nils RöselerJerold Promes (46. Roel Janssen, 82. Torino Hunte), Leroy Labylle; Ralf Seuntjens, Moreno Rutten, Clint Leemans; Romeo CastelenLennart Thy, Vito van Crooij

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 21 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing