FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

SC Heerenveen - FC Utrecht 2-2 (1-1)

17-03-2018

2 reacties


FC Utrecht heeft aan de uitpartij tegen sc Heerenveen vanavond (zaterdag) een punt overgehouden. De Domstedelingen namen de leiding, zagen de voorsprong in de vrieskou verdampen om vervolgens vlak voor tijd op gelijke hoogte te komen: 2-2.

Wat er precies tegen ‘m gezegd is, dat weet je natuurlijk niet. Maar de opdracht die invaller Cyriel Dessersmeekrijgt als hij zes minuten voor tijd in de ploeg wordt gebracht, die laat zich wel raden. Namelijk: scoren. Een doelpunt maken, linksom of rechtsom. Want die 2-1 achterstand, die moet weggepoetst. Die nulscore, die is niet wenselijk. Een punt peuren uit het Abe Lenstra Stadion, dát als het even kan.

Raak!
En dat blijkt te kunnen. Yassin Ayoub bezorgt een paar minuten nadat Dessers in het elftal is gekomen de bal aan de Belg, die besluit weg te draaien van zijn bewaker Lucas Woudenberg en te doen wat een echte spits graag doet: schieten. De bal neemt een curve, is ongrijpbaar voor doelman Martin Hansen en eindigt tegen de touwen. Raak! 2-2! En dus: op de valreep een punt voor FC Utrecht!

Van der Maarel slaat toe
Zo sterk als de Domstedelingen de partij eindigen, zo goed beginnen ze ‘m ook. FC Utrecht gaat in schaatsstad Heerenveen van start als een sprinter. Pats, boem. Krachtig. Dwingend. Swingend, bij vlagen zelfs. Dat resulteert in de nodige kansen en, na een dik kwartier spelen, ook een doelpunt. Aanvoerder Mark van der Maarel slaat toe en opent de score: 0-1.

Grip
Na dat ijzersterke begin verliest de Utrechtse formatie langzaam maar zeker de grip op de partij. sc Heerenveen komt in de slotfase van de eerste helft via Morten Thorsby op 1-1 en maakt een kwartier voor tijd via Reza Ghoochannejhad de 2-1. Op dat moment telt menig Fries stiekem de drie punten er al bij, maar zij die dat doen, hebben buiten de veerkracht van FC Utrecht en de doeltreffendheid van Dessers gerekend.

Over twee weken tegen Willem II
De volgende Eredivisiepartij van FC Utrecht laat twee weken op zich wachten; op 31 maart staat Willem II-uit op de rol. Komend weekend is er geen competitievoetbal maar worden er in alle hoeken van de wereld (jeugd)interlands gespeeld.

sc Heerenveen - FC Utrecht 2-2 (1-1)
18. Mark van der Maarel 0-1
39. Morten Thorsby 1-1
76. Reza Ghoochannejhad 2-1
88. Cyriel Dessers 2-2

Gele kaart: Lukas Görtler (FC Utrecht).

Toeschouwers: 18.700.

Scheidsrechter: Bas Nijhuis.

Opstelling sc Heerenveen:
Martin Hansen; Denzel Dumfries, Daniel Høegh, Kik Pierie, Lucas WoudenbergStijn Schaars, Yuki Kobayashi (83. Pelle van Amersfoort), Morten ThorsbyMartin ØdegaardReza Ghoochannejhad (87. Henk Veerman), Arber Zeneli.

Opstelling FC Utrecht:
David JensenSean KlaiberRamon Leeuwin, Dario Dumic (84. Lukas Görtler), Mark van der MaarelRico StriederMateusz Klich (71. Urby Emanuelson), Yassin AyoubSander van de StreekZakaria LabyadGyrano Kerk (84. Cyriel Dessers)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing