FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Excelsior - FC Utrecht 2-2 (1-1)

04-02-2018

4 reacties


FC Utrecht heeft voor de vierde keer in successie gelijkgespeeld in de Eredivisie. Vanmiddag (zondag) bleven de manschappen van trainer/coach Jean-Paul de Jong steken op 2-2 tegen Excelsior. Twee prachtige doelpunten leverden de Utrechters niet de gewenste zege op.

Mark van der Maarel is niet iemand die je regelmatig in zwevende toestand aantreft in het zestienmetergebied van de tegenstander. Maar wel vanmiddag, wel in Kralingen. Daar komt de verdediger los van de grond, maakt hij zich lang en plant hij zijn voorhoofd tegen de bal. Het lederen speeltuig stuitert van het voorhoofd van de verdediger af; een rotvaart heeft het ding. Theo Zwarthoedspringt, zwaait wat met de armen maar hoort het aan het geluid van leer dat tegen touwen klettert: hij zit erin. De 1-1 is een feit. FC Utrecht heeft de voorsprong van Excelsior als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, halverwege de eerste helft.

Elbers opent de score
Drie minuten voordat Van der Maarel met een doeltreffende zweefduik de show steelt op het Kralingse kunstgras, juicht de aanhang van Excelsior. Stanley Elbers werkt de bal van dichtbij achter doelman David Jensen: 1-0.

Labyad schiet raak
Vanaf dat moment zijn er over en weer kansen en is het vooral de vraag: welke ploeg neemt nu de leiding? Een dik kwartier voor het einde van de wedstrijd volgt het antwoord: FC Utrecht. Vanuit een vrije trap krult Zakaria Labyad de bal prachtig in de bovenhoek. De muur is gepasseerd, Zwarthoed geklopt: raak. En dus: 1-2. ‘Dit mogen we nu niet meer weggeven’, hoor je alle FC Utrecht-aanhangers tegen elkaar zeggen.

Faik heeft het laatste woord
Drie minuten later kan die opvatting al de Maas in. Met een beauty van een schot zet Hicham Faik de 2-2 op het bord. Diagonaal knalt hij de bal in de bovenhoek. Jensen blijft het antwoord op die Doelpunt van de Week-waardige uithaal schuldig. In het slotkwartier van de partij probeert FC Utrecht nog wel de eerste competitiezege van het kalenderjaar te boeken, maar komt het niet meer door de Rotterdamse verdedigende stellingen heen.

Woensdag: Sparta-thuis
Woensdag wacht al de volgende ontmoeting met een Rotterdamse opponent. Die dag komt het Sparta Rotterdam van voormalig FC Utrecht-speler Dick Advocaat op bezoek in Stadion Galgenwaard.

Excelsior - FC Utrecht 2-2 (1-1)
22. Stanley Elbers 1-0
25. Mark van der Maarel 1-1
73. Zakaria Labyad 1-2
76. Hicham Faik 2-2

Gele kaarten: Dogucan Haspolat (Excelsior), Gyrano Kerk (FC Utrecht).

Toeschouwers: 3.997.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling Excelsior: 
Theo ZwarthoedKhalid KaramiJurgen Mattheij, Wout Faes, Lorenzo Burnet; Dogucan Haspolat (76. Kevin Vermeulen), Hicham FaikAli MessaoudStanley ElbersMike van DuinenAnouar Hadouir (70. Levi Garcia).

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Giovanni Troupée (59. Cyriel Dessers), Ramon LeeuwinWillem JanssenMark van der MaarelRico StriederSean KlaiberYassin AyoubZakaria LabyadMateusz Klich (59. Sander van de Streek), Gyrano Kerk (85. Bilal Ould-Chikh)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing