FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Ajax (ama) - FC Utrecht 0-6 (0-6)

20-09-2017

5 reacties


In de eerste ronde van de KNVB Beker heeft FC Utrecht zich op overtuigende wijze ontdaan van Ajax Zaterdag. In de Amsterdam ArenA werd het 0-6 voor de FC uit de Domstad; een score die bij rust al op het bord stond.

In een split second ziet Matty Willock het. Dat keeper Stephan Veenboer van Ajax Amateurs wel erg ver voor z’n doel staat. Dat het best eens kan de goalie met een lob te verschalken. Maar: dan moet de bal wel precies de juiste hoogte en snelheid hebben. Over Veenboer heen, maar op tijd naar de grond. Want: onder de lat en tussen de palen dient het leer te eindigen. En dat is precies wat er gebeurt. Als ware de bal een op afstand bestuurbare drone zendt de Engelsman het speeltuig het doel in. Goal. Na 35 minuten staat het 0-5.

Een beauty van Willock
De partij is al lang en breed beslist op het moment dat Willock, die zijn eerste speelminuten in het vlaggenschip van FC Utrecht maakt, zijn beauty van een doelpunt produceert. Het is de vierde goal in een tijdsbestek van tien minuten. De spelers van Ajax Amateurs zien de bal links en rechts en soms door de lucht passeren, maar komen aan het onderscheppen ervan amper toe. FC Utrecht speelt sterk, doet wat het moet doen; doet wat het geacht wordt te doen.

Dessers opent de score
De eerste twee treffers van de bekervoetbalavond in de Amsterdam ArenA worden gemaakt door Cyriel Dessers. De Belgische aanvaller loopt de 0-1 binnen na een heerlijke voorzet van Sean Klaiber en lukt halverwege de eerste helft ook de 0-2. Daarmee boort de spits de Amsterdamse hoop op een bekerstunt de grond in. Al komt er trouwens wel een Amsterdamse bekersensatie; maar dan niet in de ArenA, maar iets verderop. Daar schakelt AVV Swift bekerhouder Vitesse uit na strafschoppen.

Eenrichtingsverkeer
Zo ver laat FC Utrecht het niet komen, en bovendien staan de manschappen van trainer/coach Erik ten Hag het de Amsterdammers geen moment toe de indruk te krijgen dat het zover zou kunnen komen. Het is eenrichtingsverkeer, en daarvan is de 0-3 van Yassin Ayoub - het voorbereidende werk is van Lukas GÓ§rtler - een logisch gevolg.

Samenspel
Na bij de 0-3 de rol van aangever te vertolken, staat GÓ§rtler enkele minuten later aan het einde van de aanval. Zakaria Labyad is bepaald niet zelfzuchtig, afkomend op Veenboer, en speelt de bal breed op de Duitser. Die doet een duit in het doelpuntenzakje: 0-4. Na de 0-5 van Willock is het Labyad die voor het slotakkoord tekent in de grote, maar vooral zo goed als lege ArenA. Op slag van rust maakt hij de 0-6.

De koker in
In de tweede helft is bij beide ploegen een bepaalde vorm van acceptatie te bemerken. FC Utrecht weet dat de boel wel goed zit en smijt niet onnodig met krachten; wetende dat zondag PSV op bezoek komt in Stadion Galgenwaard. Ajax Zaterdag legt zich neer bij de uitschakeling, probeert het publiek dat is gekomen op wat leuks te trakteren, maar komt niet of nauwelijks in de buurt van de Utrechtse goal. FC Utrecht, en dat was de bedoeling ook van de trip naar de hoofdstad, gaat morgen de koker in; op naar de volgende bekerronde.

Ajax Amateurs - FC Utrecht 0-6 (0-6)
9. Cyriel Dessers 0-1
23. Cyriel Dessers 0-2
25. Yassin Ayoub 0-3
30. Lukas GÓ§rtler 0-4
32. Matty Willock 0-5
45. Zakaria Labyad 0-6

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Richard Martens.

Opstelling Ajax Amateurs:
Stephan Veenboer; Edwin Soenarto, Glenn van Zoolingen, Tim de Jong (46. Siver Abdulrahmann), Rience Schurman; Berry van ‘t Land, Jack van Moerkerk (77. Stefano Seedorf), Stanley Akoy (72. Maurice Renger); Zakaria Biyar, Bilal El Amrani, Kenneth Misa-Danso.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Dario Dumic, Edson Braafheid (46. Willem Janssen), Robin van der Meer; Urby Emanuelson, Matty Willock, Yassin Ayoub, Zakaria Labyad (74. Bilal Ould-Chikh); Lukas GÓ§rtler, Cyriel Dessers (46. Rico Strieder)

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtFeyenoord
23 september 2018 12:15 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing