FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - PEC Zwolle 3-1 (1-0)

18-02-2017

13 reacties


FC Utrecht hield de drie punten in eigen huis vandaag (zaterdag). In een sfeervol Stadion Galgenwaard was de ploeg van trainer/coach Erik ten Hag de baas over PEC Zwolle. De score: 3-1.

Smullen is het, tien minuten voor tijd. FC Utrecht brengt dan alwéér een fraai opgezette aanval tot uitvoer en deze keer resulteert dat in een treffer. De voorzet is van Gyrano Kerk, het oh zo verfijnde en uitgekiende overstapje van Sébastien Halleren de beslissende touch van invaller Nacer Barazite. Het is de 3-0 en de beslissing van de partij.

Van Polen helpt een handje
Een partij waarin FC Utrecht de baas is. Van begin tot eind, zelfs. Natuurlijk: er zijn af en toe best PEC Zwolle-aanvallen. Maar dat zijn er weinig, en in veel gevallen leveren die bij lange na niet de dreiging op die wel ontstaat uit de Utrechtse aanvalsgolven. Toch staat menigeen al klaar om een versnapering te halen halverwege, als het nog altijd 0-0 staat. En dan bolt tóch dat net. Na een handige pass van Haller gaat Kerk op Mickey van der Hart af. En wordt er gescoord; door verdediger Bram van Polen volgens de officiële lezing. Eigen goal. Veel belangrijker: 1-0 de stand.

Klaiber vindt Kerk
Vijf minuten na de rust slaat FC Utrecht weer toe. De Domstedelingen komen goed uit de kleedkamer en na een voorzet op maat van middenvelder Sean Klaiber laat Kerk zijn voeten spreken: 2-0. Een ongeluk zit bij zo’n stand weliswaar in een klein hoekje, maar je vóelt bijna: dit komt goed, deze punten gaan naar FC Utrecht. Naar de ploeg die veel beter, scherper, feller, agressiever en slagvaardiger voor de dag komt.

Wereldkampioen ziet haar cluppie winnen
De eer redden, dat doet PEC Zwolle nog wél. Via de kersverse vader Nicolai Brock-Madsen komt het team van trainer Ron Jansnog wel op het scorebord (3-1), maar spannend wordt het geen moment meer in Stadion Galgenwaard, waar voor aanvang van de partij de Utrechtse UFC-wereldkampioen Germaine de Randamie groots is gehuldigd. In haar bijzijn doet FC Utrecht wat het wil doen: strijd leveren, goed voetbal spelen en winnen.

Toewerken naar FC Groningen-uit
De ploeg van trainer/coach Ten Hag kan zich vanaf nu, drie punten rijker dan het begin vandaag was, richten op de volgende uitdaging. Dat is de uitwedstrijd tegen FC Groningen. De volgende thuispartij van de Utrechters is op zondag 5 maart en dan is ADO Den Haag de tegenstander.

FC Utrecht - PEC Zwolle 3-1 (1-0)
44. Bram van Polen (eigen doelpunt) 1-0
49. Gyrano Kerk 2-0
80. Nacer Barazite 3-0
86. Nicolai Brock-Madsen 3-1

Gele kaarten: Yassin Ayoub (FC Utrecht), Bram van Polen en Hervin Ongenda (PEC Zwolle).

Toeschouwers: 18.349.

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Giovanni Troupée, Mark van der MaarelWillem Janssen, Robin van der Meer; Ramon LeeuwinSean KlaiberYassin Ayoub, Patrick Joosten (76. Nacer Barazite); Gyrano Kerk (87. Richairo Zivkovic), Sébastien Haller (87. Zakaria Labyad).

Opstelling PEC Zwolle:
Mickey van der Hart; Bram van Polen, Dirk MarcellisOuasim Bouy, Django Warmerdam; Danny HollaMustafa Saymak (65. Wouter Marinus); Youness Mokhtar (65. Hervin Ongenda), Ryan ThomasQueensy Menig (88. Anass Achahbar); Nicolai Brock-Madsen

Bron: fcutrecht.nl
Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 13 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtAZ Alkmaar
20 oktober 2018 20:45 uur
Galgenwaard

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing