FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

ADO Den Haag - FC Utrecht 2-2 (1-1)

20-11-2011

0 reacties


FC Utrecht speelde vandaag de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Wegens een blessure van Junior Fernandez koos Wouters voor de routine van Van Dijk. Tijdens de laatste training gisteren raakte ook Gerndt nog geblesseerd. Demouge, net terug van een blessure, startte vanaf de bank, waardoor Leon de Kogel een basisplaats had. Na een indrukwekkende minuut stilte trapte FC Utrecht af voor de 90 minuten in Den Haag.

Na een schot(je) van De Kogel was het daarna Immers die zich vrij speelde maar overschoot.  FC Utrecht was in de beginfase erg slordig in de passing, maar ADO wist daar niet van te profiteren. Ook de Hagenezen waren slordig in balbezit.  Na 9 minuten kreeg FC Utrecht de eerste corner. Met Schut, Bulthuis, Wuytens en De Kogel moet  FC Utrecht voor gevaar kunnen zorgen. En zo was het ook. Na de doorkoppen van De Kogel was het Bovenberg die de bal binnenschoot.

Onnodig balverlies op het middenveld zorgde in de twaalfde minuut voor een kans voor Vicento maar zijn schot was slechts een afzwaaier. De eerste twintig minuten bleven rommelig met veel balverlies over en weer. FC Utrecht liet in ieder geval zien de strijd te willen aangaan, wat natuurlijk hard nodig is tegen ADO, die het ook van vechtvoetbal moeten hebben. Door het rommelige spel en het hoge tempo ontstond er voor beide ploegen wel de nodige ruimte op het veld waardoor het spel op en neer golfde zonder tot echte grote kansen te komen.

In de negenentwintigste minuut kreeg Asare voor een lichte overtreding een gele kaart. Voor de Ghanese middenvelder betekent dit dat hij de uitwedstrijd tegen AZ moet missen. In de volgende minuut was het ADO dat op gelijke hoogte kwam. Bovenberg wilde op buitenspel spelen maar de rest van de verdediging wist daar niets vanaf. Vicento kreeg zo een vrije doortocht op Van Dijk en scoorde beheerst. 

Een paar minuten later een nieuwe tegenvaller voor FC Utrecht . Alje Schut moet ziek het veld verlaten. Zijn vervanger is Marcus Nilsson. In de volgende aanval ziet scheidsrechter Liesveld een handsbal van een ADO verdediger in het strafschopgebied over het hoofd. Aangezien De Kogel nu de bal niet kreeg, was hier zeker sprake van voordeel voo de verdediger, penalty was dus op zijn. Leon de Kogel haalde in 38ste minuut van een meter of 25 uit en Coutinho moest vol aan de bak om de bal tot corner te verwerken. In de tegenaanval liet Van Dijk een houdbare bal los en moest in de rebound een tweede goal voorkomen.

Vlak voor rust waren de beste kansen nog voor FC Utrecht. Zo was een passje van Sneijder net iets te scherp voor Duplan en werd een voorzet van Oar door De Kogel klaargelegd voor Duplan. Zijn schot was te slap om Coutinho voor problemen te stellen. 

In de rust werd Tommy Oar, die geen indruk kon maken, vervangen door Michael Zullo. Robbie Alflen liet in de rust weten dat hij vond dat FC Utrecht zich te makkelijk terug liet dringen door ADO en dat op links de zwervende Cherry voor teveel problemen zorgde. Waarschijnlijk ook daarom de wissel van Oar. 

Zullo had zich meteen onsterfelijk kunnen maken door vlak na rust de 1-2 te maken maar de voorzet van Bovenberg werd nog net door Ammi aangeraakt. Ook het volgende gevaar richt ADO doel was van Zullo. De Australiër kon net te weinig kracht meegeven aan de kopbal na wederom een voorzet van Bovenberg. Na acht minuten na rust was het Duplan die met een afstandschot net naast schoot na goed werk van Martensson. 

Hoewel FC Utrecht het betere van het spel had, was het ADO dat op 2-1 voorsprong kwam via een ziedend schot van Immers. Het was Bovenberg die een bal slecht uitverdedigde en Nilsson tot moeizaam wegschieten veroordeelde. De bal kwam voor de voeten van Immers die zich van 20 meter niet bedacht en Rob van Dijk passeerde.

In de 68ste minuut kwam Demouge voor Sneijder terwijl ADO in die minuut twee keer moest wisselen omdat twee spelers geblesseerd het veld moesten verlaten. Demouge leek door te breken maar werd neergehaald. De vrije trap zorgde voor de nodige verwarring maar meer dan een corner werd het uiteindelijk niet. Ook de corner zorgde voor gevaar maar Duplan kon niet lekker uithalen omdat hij de bal onder zich kreeg. 

FC Utrecht zette aan voor een slotoffensief. Dit leverde een aantal corners op. Uit een van die corners kopte Wuytens op de arm van een ADO verdediger. Liesveld kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Bij afwezigheid van Mulenga was het De Kogel die achter de bal plaatsnam en feilloos inschoot, 2-2. Een minuut later was het al bijna 3-2 door Immers die na een pass van achteruit ineens vrij voor Van Dijk kwam maar net naast schoot. Daarna was het weer ADO dat gevaarlijk doorkwam. Van Dijk kwam ver zijn doel uit en wist redding te brengen. In de steeds verder opkomende mist gingen de ploegen in de laatste minuten nog vol voor de winst. Horvath ging nog vol op de knie van Demouge staan maar kwam ermee weg doordat Liesveld het niet zag. Hoewel ADO tot de 2-2 er niet meer aan kwam, waren de gevaarlijkste kansen na de Utrechtse gelijkmaker vooral voor ADO Den Haag. Door alle blessures kwam er nog vijf minuten bij maar dit had verder geen gevolgen meer voor de uitslag. Het leverde Nilsson nog wel een onnodige gele kaart op. Rob van Dijk kon nog wel handelend optreden bij wederom een ziedend schot van Immers.

Opstelling FC Utrecht:

Van Dijk
Bovenberg - Schut (Nilsson) - Wuytens - Bulthuis
Martensson - Asare - Sneijder (Demouge)
Duplan - De Kogel - Oar (Zullo)

Foto's: AD.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing