FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

Vitesse - FC Utrecht 2-1 (1-1)

20-08-2011

0 reacties


John van den Brom is nog altijd ongeslagen met Vitesse. Vorig seizoen had zijn club het nog loodzwaar in beide ontmoetingen met FC Utrecht en verloor het twee keer (4-1 en 4-2). Nu speelden de Arnhemmers een stuk sterker tegen de nog naar vorm zoekende tegenstander en viel Wilfried Bony weer in positieve zin op. De Ivoriaanse spits benutte een (onterechte) strafschop en bolwerkte het helemaal zelf met nog een tweede goal. Aan de overzijde deed Jacob Mulenga zijn werk weer naar behoren, maar tevergeefs (2-1).

Gesteund door de goede seizoensstart begon Vitesse gretig aan het tweede thuisduel op rij. De 1-0, die al na vijf minuten viel, was echter een onverdiend doelpunt. Julian Jenner passeerde Mark van der Maarel door de benen en bediende zo Alexander Büttner; die werd de voet dwarsgezet door Adam Sarota en ging naar de grond. Omdat hij binnen de zestien meter viel, ging dienstdoend arbiter Danny Makkelie ervan uit dat het een strafschop moest zijn. Uit de herhaling bleek dat zeker niet het geval, maar helaas voor FC Utrecht trapte Bony de penalty onberispelijk binnen.

Lang had FC Utrecht niet nodig, om zich een kans te verschaffen op de 1-1. Davy Pröpper verwerkte een voorzet ongelukkig naar achteren en Mulenga hoefde alleen maar binnen te schieten, maar werd dusdanig gehinderd door Frank van der Struijk dat hij naast schoot. Even later verscheen de naam van de Zambiaan echter alsnog op het scorebord. Alexander Gerndt joeg een vrije trap vol op de kruising; Mulenga reageerde attent en werkte acrobatisch de gelijkmaker binnen. Kort voor rust kreeg Vitesse nog een goede kans opnieuw de voorsprong te grijpen.

Na een voor de pot gezwaaide vrije trap kwam de bal uit de kluts bij Bony. De Ivoriaan trapte van dichtbij de bal echter op Rob van Dijk en liet zijn mogelijkheid zo liggen. Het eerste kwartier van helft twee oogde minder aantrekkelijk. Gerndt liep zijn tegenstander er één keer uitstekend uit, maar zag zijn voorzet naar Mulenga weggewerkt worden door Guram Kashia. John van den Brom bracht Jan-Arie van der Heijden als debutant binnen de lijnen voor Jenner, hopend op een opleving. Dat lukte, maar Bony kopte een kans over en Ron van Dijk hield FC Utrecht in een lastige fase goed op de been.

Gerndt liet zich meermaals goed zien met zijn snelheid en had bijna de 1-2 op de schoen, maar schoot net links langs het doel. Giorgi Chanturia had op zijn beurt het vizier niet op scherp staan en liet zo ook na de voorsprong aan te tekenen. De moed zonk FC Utrecht in de schoenen en tot overmaat van ramp eindigde de ploeg het duel nog met tien man ook, na rood voor Marcus Nilsson na een charge op Pröpper. Eén minuut voor tijd voltrok zich de uiteindelijke ramp, toen Bony met veel fysiek vertoon weer scoorde en de zege bracht.

Bron: voetbalzone.nl
Foto: voetbalzone.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing