FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Utrecht - K. Lierse S.K. 1-2 (0-1)

09-07-2011

0 reacties


Met een zeker in de tweede helft jeugdig elftal verloor FC Utrecht zaterdagmiddag in Hoenderloo de oefenwedstrijd tegen het Belgische Lierse SK met 1-2. Leon de Kogel scoorde het Utrechtse doelpunt uit een penalty.

Al na drie minuten kostte een onoplettendheid in de defensie FC Utrecht een tegendoelpunt: de vrijgelaten Wesley Sonck kon de bal na een slecht afgeslagen aanval uit een hoge voorzet binnenkoppen. Kort daarna (in de 6e en 7e minuut) zorgden twee gave voorzetten vanaf links van Tommy Oar voor gevaar in de Belgische achterhoede, maar Anouar Kali (tegen de keeper) en Frank Demouge (net naast) wisten de bal niet in het doel te krijgen.

Rood
Vervolgens ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, die na 23 minuten een ander aanzien kreeg, toen Ismo Vorstermans tegen een rode kaart opliep. Scheidsrechter Wiedemeijer gaf hem die wegens het neerhalen van een doorgebroken speler.

Tweede helft
In de rust wisselde Erwin Koeman bijna het gehele elftal om zo veel mogelijk spelers aan het werk te zien. Bij de aftrap stonden in het veld: Eric Cummens, Michael Zullo, aanvoerder Alje Schut, Ismo Vorstermans, Gévero Markiet, Jacob Lensky, Gianluca Nijholt, Tommy Oar, Yoshiaki Takagi, Anouar Kali en Frank Demouge. Na de rust kwamen Thijs van Hofwegen, Jan Wuytens (aanvoerder), Stefano Lilipaly, Mike van der Hoorn, Nana Asare, Adam Sarota, Enzio Boldewijn en Leon de Kogel in het veld. Omdat ze nog niet geheel van hun blessures zijn hersteld, kwamen Michel Vorm, Jacob Mulenga, Edouard Duplan en Mark van der Maarel nog niet in actie.

Rood Lierse
Overigens moest ook Lierse al snel in de tweede helft met tien man verder. Na een duel trapte Milos Maric in de 52e minuut Nana Asare onder de ogen van de scheidsrechter. Vlak daarvoor had Asara na een vloeiende combinatie (waarbij onder anderen Lilipaly en Oar waren betrokken) een grote kans gemist; hij schoot de bal net over. De Belgen kwamen na 70 minuten op 0-2, toen Oar in het strafschopgebied een overtreding op Sonck maakte. Deze benutte de penalty zelf. Vijf minuten later was het Oar die aan de overkant onreglementair werd gestuit. De Kogel schoot de bal onberispelijk binnen.

Kwaliteiten
Trainer Erwin Koeman constateerde na afloop, dat zijn team nog te veel moeite had gehad met het hoge tempo van Lierse. "Zeker de jonge jongens zijn dat nog niet gewend", zei hij. "Bovendien hebben we een zware trainingsweek achter de rug. En de vroege rode kaart hielp natuurlijk ook niet echt. Maar ik heb genoeg gezien waarmee we door kunnen, op weg naar een meer vaste formatie. Volgende weekend, bij de oefenwedstrijd tegen KV Mechelen, moeten we wat dat betreft weer wat verder zijn." Koeman was positief gestemd over de inbreng van de jonge spelers. "Ze hebben zich goed aangepast, vind ik. Onder anderen jongens als Van Hofwegen en Lilipaly zijn zeker nog niet eredivisie-rijp, maar ze hebben laten zien over veel kwaliteiten te beschikken."

Aanwinst
De trainer toonde zich verheugd over de komst van Johan Mårtensson. "Dat is een aanwinst, maar ik hoop dat we op korte termijn nog enkele spelers kunnen begroeten", zei hij. "Dat moeten dan wel spelers zijn, die graag bij FC Utrecht willen voetballen."

De wedstrijd op het sportpark van SV Beatrix in Hoenderloo werd bijgewoond door ruim vijfhonderd toeschouwers, onder wie (aan de roze shirts te zien) veel Utrechters. Ook Japanse toeschouwers waren aanwezig om hun landgenoot Takagi te bewonderen en ook de Japanse pers was weer massaal uitgerukt.


Bron+foto: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsen


Aankomende wedstrijd

FC UtrechtMVV Maastricht
25 september 2018 19:45 uur
Galgenwaard
Kaartverkoop

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing