FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Geen verband tussen de blessures ontdekt'

26-09-2014

6 reacties


FC Utrecht kampt met een lange blessurelijst. Voorafgaand aan het duel tegen FC Groningen keerden Kai Heerings, Gyliano van Velzen en Ruud Boymans weer terug bij de selectie. Maar tegen PSV ontbraken vervolgens Nacer Barazite, Ramon Leeuwin en Willem Janssen weer ten opzichte van het duel tegen FC Groningen. Zij kwamen bovenop de al langer afwezigen Edouard Duplan, Michael Zullo en Danny Verbeek.

Het blessurespook is voor FC Utrecht niet nieuw: zo miste bijvoorbeeld Jacob Mulenga in drie afzonderlijke seizoenen meer dan de helft van het aantal duels van het betreffende seizoen door gescheuderde kruisbanden (twee keer) en een spierblessure. Door blessures kwam Cedric van der Gun vorig seizoen slechts in 17 officiële duels in actie, Edouard Duplan kwam zelfs maar tijdens acht officiële duels in actie.

Daarom heeft FC Utrecht alle blessures van de afgelopen twee jaar nog eens tegen het licht gehouden. Op de site van Voetbal International zegt Wilco van Schaik daarover: 'We hebben alles naast elkaar gelegd en doorgelicht, maar we hebben niets geks kunnen vinden. Onze technische en medische staf hebben, in samenspraak met de directie, opnieuw naar de blessuregevallen van de laatste twee jaar gekeken, maar geen verband kunnen ontdekken.'

Opvallend is het aantal knieblessures. Adam Sarota en Willem Janssen hebben met gescheurde kruisbanden gekampt, en Michael Zullo revalideert op dit moment van die blessure. De conclusie is volgens Van Schaik op vi.nl dat hun kruisbandblessures in verschillende omstandigheden zijn onstaan: 'Denk aan een andere ondergrond waar de ploeg toen op speelde.' Jacob Mulenga heeft ook gescheurde kruisbanden gehad, maar dit overkwam hem voor het laatst op 6 november 2011, dus meer dan twee jaar geleden.

De knieblessure van Duplan ontstond toen hij tijdens FC Utrecht - Feyenoord in botsing kwam met Feyenoord-doelman Erwin Mulder, en Cedric van der Gun liep in november 2013 een knieblessure op na een botsing met een medespeler op de training. Zowel Duplan als Van der Gun waren vorig seizoen al eerder lang afwezig.

Doordat FC Utrecht geen verband heeft kunnen vinden, kunnen geen concrete maatregelen worden genomen om een herhaling van de blessuregolf te voorkomen. Van Schaik is ergens wel blij dat er geen aanleiding is gevonden in de belasting, trainingsintensiteit of blessurebehandeling. 'Anders hadden we misschien een nog veel groter probleem gehad' aldus Van Schaik op vi.nl.

Foto:FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 6 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing