FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Wat zeggen de cijfers over de goals?

06-10-2014

0 reacties


Tijdens FC Utrecht - Go Ahead Eagles vielen vijf goals, en dat waren er meer dan in de drie daaraan voorafgaande thuisduels van FC Utrecht bij elkaar. Op de Technische Avond, de donderdag voorafgaand aan het duel tegen Go Ahead Eagles, gaven de trainers in ieder geval aan dat er op het gebied van scoren nog veel winst te behalen is.

Doelpogingen
Dat blijkt misschien al uit het aantal doelpogingen. Volgens de website Who Scored had FC Utrecht 24 doelpogingen nodig om tot de twee goals te komen. Go Ahead Eagles had volgens deze website 14 doelpogingen nodig om tot drie goals te komen.

Het scorende vermogen van de selectie
In Toornstra, De Ridder en Mulenga vertrok er de afgelopen zomer veel scorend vermogen. Het aandeel van deze spelers bleek bijvoorbeeld vorig seizoen direct na de winterstop toen De Ridder ineens vrijwel "droog" stond, en Mulenga door een blessure lang ontbrak. In de eerste elf duels na de winterstop kwamen, naast De Ridder (2 goals) en vooral Toornstra (5 goals), alleen Martensson, Bulthuis, Oar en Agudelo een keer tot scoren. Er werden vorig seizoen in de eerste tien eredivisieduels duels na de winterstop elf goals gemaakt en zeven punten behaald. Het elfde duel uit deze periode betekende de uitschakeling in de KNVB-beker.

Historisch gezien ontstaat het volgende beeld als er wordt gekeken naar het aantal spelers dat tijdens een seizoen in actie kwam, en haar het aantal spelers dat scoorde:

Seizoen 2012 / 2013
Ingezet: 29 spelers
Scorend: 14 spelers

Seizoen 2013 / 2014
Ingezet: 37 spelers
Scorend: 13 spelers

In 2012 / 2013 scoorde dus nog bijna de helft van de selectie, in 2013 / 2014 was dit teruggelopen naar éénderde.

In het seizoen 2014 / 2015 heeft Robby Alflen tot nu toe 25 spelers ingezet, en daarvan hebben er acht gescoord. Hiermee blijft het scorend vermogen vooralsnog iets achter op dat van vorig seizoen. Tijdens de Technische Avond gaven de trainers wel aan dat de nieuwe speelstijl veel meer spelers in scoringspositie gaat brengen. Na afloop van FC Utrecht - Go Ahead Eagles concludeerde Robby Alflen dat er alleen geen echte killer was.

Wanneer scoorde FC Utrecht?
Tot op dit moment scoorde FC Utrecht negen goals en wist alleen Ruud Boymans twee goals te maken. Opvallend is dat FC Utrecht acht van de negen goals na de rust heeft gescoord. Alleen de goal van Barazite tegen Feyenoord viel voor rust, maar pas in de extra speeltijd.

FC Utrecht scoorde tot op heden de meeste goals (4) in de periode van minuut 61 tot minuut 75. In het laatste kwartier scoorde FC Utrecht tot dusverre twee goals. Die tegen Willem II leverde de absolute winst op, tegen sc Heerenveen werd de marge kleiner.

Wanneer vielen de tegengoals?
FC Utrecht kreeg tot op dit moment in negen officiële duels 15 goals tegen: 13 in de eredivisie en twee in de KNVB-beker. Van deze 15 goals vielen er vijf in de eerste helft en tien in de tweede helft. In drie uitduels (sc Heerenveen, PSV en FC Twente) viel er al binnen vijf minuten een tegengoal, en kwam FC Utrecht de achterstand niet meer te boven.

In het laatste kwartier van de tweede helft kreeg FC Utrecht in totaal 5 goals tegen, en daarmee is dit het meest tegendoelpuntrijke deel van de duels van FC Utrecht tot nu toe. Tegen PEC Zwolle en tegen Go Ahead Eagles betekende de goals in het laaste kwartier definitief het verlies.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing