FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Waarom wijzigde Ten Hag ingrijpend?

29-01-2017

12 reacties


Erik ten Hag houdt van vaste patronen. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de opstellingen van FC Utrecht. Zo wijziigde hij tussen het duel tegen Roda JC op 18 december 2016 en Sparta op 14 januari 2017 zijn basisformatie maar op één positie (Brama voor Rosheuvel). Tegen Ajax startte hij met dezelfde elf als tegen Sparta. En tegen sc Cambuur kwam Giovanni Troupée terug in de basis omdat Mark van der Maarel grieperig was. Deze trend is al sinds zijn aanstelling zichtbaar.

Opvallend genoeg begonnen Richairo Zivkovic, Yassin Ayoub en Nacer Barazite tegen Go Ahead Eagles op de bank. En Willem Janssen ontbrak vanwege een schorsing, dus het basiselftal was op vier plekken gewijzigd. Gevolg hiervan was dat Andreas Ludwig, Patrick Joosten en Gyrano Kerk in de basis stonden. Waarom wijzigde Ten Hag ingrijpend?

Tegen onder meer FOX Sports zei hij daarover: 'Het zou een moeilijke wedstrijd worden, gezien de entourage en het veld. Ik had al gezien dat het veld er ontzettend slecht bij lag. Deze type spelers kunnen daarop minder goed uit de voeten. Daarnaast was dit ons derde duel in zes dagen tijd. Het was de derde keer dit seizoen dat we zo'n programma hadden en de vorige twee keer is me dat niet goed bevallen. Toen pakten we in de laatste wedstrijd telkens maar een punt en was er verval in de tweede helft. Vandaar dat we voor frisse jongens hebben gekozen.'

Ten Hag refeerde in zijn verhaal aan het thuisduel tegen NEC en het uitduel tegen Roda JC. NEC kwam op de zondag na het bekerduel FC Utrecht - FC Groningen. De eerste helft goed, maar na een 1-0 ruststand werd het uitendelijk 1-1. Het duel tegen Roda JC kwam na het bekerduel tegen PEC Zwolle. FC Utrecht startte goed in Kerkrade, maar zakte snel weg en mocht niet ongelukkig zijn met de 0-0.

En wat inderdaad opvalt: in het drieluik Willem II (uit, competitie), FC Groningen (thuis, beker) en NEC (thuis, beker) was er één wisseling in de basiself. En in de drieluik Heracles (thuis, competitie), PEC Zwolle (uit, beker) en Roda JC (uit, beker) waren enkel wisselingen in de basis door de blessure van Rico Strieder en de schorsing van Sébastien Haller.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing