FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Waar speelt Delpierre volgend seizoen? (update)

01-05-2014

15 reacties


Op 31 januari jl. was Matthieu Delpierre (Nancy, 26 april 1981) één van de winterversterkingen die FC Utrecht presenteerde. De Frans centrale verdediger was daarbij het konijn uit de hoge hoed. Met zijn verleden in bijvoorbeeld de kampioensploeg van VFB Stuttgart (2007) zou FC Utrecht voor hem sportief en financieel een flinke stap terug kunnen zijn.
Echter, Delpierre was bij zijn latere Duitse werkgever TSG 1899 Hoffenheim op een zijspoor beland. Via contacten van trainer Jan Wouters is hij naar FC Utrecht gehaald als directe vervanger voor de teleurstellende Timothy Derijck. Delpierre is zeker niet vergeten dat FC Utrecht hem uit een uitzichtloze situatie in Hoffenheim 'bevrijdde'. 

Komende zaterdag speelt Delpierre tegen Vitesse zijn veertiende en mogelijk laatste duel voor FC Utrecht. De Fransman wil nog één seizoen doorgaan en is er nog niet uit waar dat gebeurt. Zijn overwegingen zijn volgens Delpierre niet op sportieve gronden. In het AD zegt hij dat FC Utrecht hem sportief zeker niet is tegengevallen. Verder zegt hij: "Op het moment dat ik werd gehaald, wist ik dat de ploeg het moeilijk had. Ik heb geprobeerd mijn steentje bij te dragen om Utrecht weg te houden van onderen. Dat is gelukt."

Ook zijn medespelers zien Delpierre graag blijven. Zo zegt Mark van der Maarel in datzelfde AD over hem: "Matthieu is op en top sportman, heeft er alles voor over om te winnen. Daarin kan hij de rest van de ploeg meenemen, dat hebben we echt nodig." En een aanblijven van Delpierre hoeft de komst van bijvoorbeeld Ramon Leeuwin niet in de weg te staan. Delpierre speelde in Duitsland ook regelmatig links centraal in de verdediging.

Toch heeft Delpierre zelf twijfels en lijkt hij de komende week te kiezen voor een vertrek. Zijn gezin woont namelijk nog in de omgeving van Hoffenheim omdat zijn vrouw daar een eigen zaak heeft. Zij wil dat met het oog op het leven na de voetballerij niet opgeven. Van Hoffenheim naar Utrecht is het circa 500 kilometer rijden. Binnen FC Utrecht is geopperd dat Delpierre deels in Duitsland en deels in Utrecht gaat wonen. Voor Matthieu Delpierre is dat geen optie. In het AD zegt hij daarover: "Als ik voor Utrecht kies, krijgen ze een complete Matthieu Delpierre. Dan ben ik elke dag hier om te trainen. Ik geloof niet dat een parttime optie gaat werken."

Foto: FCUPhoto

UPDATE 1 mei 2014 09:58 uur.
AD-journalist Ard Schouten meldt op zijn Twitter-account dat Delpierre gaat kiezen tussen Utrecht en Australië. Nadere berichtgeving, ook over Van der Gun en Mulenga, volgt. 


Reacties

Bij dit bericht zijn 15 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing