FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Waar ligt de toekomst van Peterson?

15-01-2017

3 reacties


Kristoffer Peterson was tijdens Sparta - FC Utrecht de gevierde man doordat hij in de 88e minuut de beslissende goal maakte. De beelden van een zichtbaar geëmotioneerde Peterson waren na afloop ook duidelijk. En vanuit zijn standpunt begrijpelijk.

Immers, Kristoffer Peterson (28 november 1994) debuteerde op 30 augustus 2014 tijdens sc Heerenveen - FC Utrecht. Alleen in de eerste periode van het seizoen 2014 / 2015 was de Zweed onder trainer Robbie Alflen bijna onbetwist basisspeler. In de aanloop op FC Utrecht - PEC Zwolle, gepeeld op 1 februari 2015, gaat het voor het eerst mis. Tijdens een opstootje op de training slaat Anouar Kali Peterson en breekt hij zijn kaak. Peterson mist daardoor zes duels. Zijn comeback tijdens FC Utrecht - AZ luisterde hij op met een fantastische goal, maar hij is daarna in het seizoen nog slechts drie keer basisspeler.

In de aanloop op het seizoen 2015 / 2016 is Peterson niet volledig fit, en daardoor komt hij tijdens dat seizoen pas op 26 september 2015, thuis tegen sc Cambuur, voor het eerst als invaller in actie. Voor de winterstop heeft hij slechts twee keer een basisplaats, en dan volgt een tijdelijke verhuur aan Roda JC. In Kerkrade start Peterson meer dan eens als wisselspeler.

Ook het seizoen 2016 / 2017 brengt Peterson vooralsnog weinig. In het eerste duel tegen PSV mag hij in de 88e minuut invallen, en hij zat voorafgaand aan Sparta - FC Utrecht slechts zes keer op de bank zonder in te vallen. Zijn minuten maakte hij voornamelijk in Jong FC Utrecht (754 minuten in negen duels).

Op vi.nl zegt Peterson over de reactie van zijn ploeggenoten: 'Ik ben extreem dankbaar voor mijn ploeggenoten. Ze zijn ongelooflijk goed voor me geweest. Ik kon mezelf zijn en ze hebben me echt gesteund en gepusht om te blijven werken.' Peterson noemt Edson Braafheid nog expliciet: 'Ik heb geweldige mensen om me heen gehad, zoals Edson. Hij heeft een hoop ervaring en heeft elke dag tegen me gepraat. En ik heb geluisterd en heb ervan geleerd.'

Deze goal zegt echter niets over de toekomst van Kristoffer Peterson. Op de site van de NOS wordt hij als volgt geciteerd: 'Natuurlijk dacht ik aan vertrekken. Ik heb een paar maanden geleden al gezegd dat als je 22 jaar oud bent, en sinds augustus maar drie minuten hebt gespeeld, je verder moet gaan kijken. Ik moet vaker aan spelen toe komen, of dat nu bij Utrecht is of ergens anders. Daar verandert een doelpunt waarschijnlijk weinig aan.'

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing