FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrwil

25-01-2013

0 reacties


FC Utrecht won afgelopen zondag verdienstelijk en verdiend bij FC Groningen. Met 0-2 werden de eerste drie punten in de tweede seizoenshelft bijgeschreven en door de overige resultaten blijft FC Utrecht een mooie voorsprong houden op de achtervolgers en is het gat naar de nummer vijf, Vitesse, inmiddels verkleind tot twee punten. Met het programma van dit weekend (Utrecht thuis tegen Willem II en Vitesse dat Ajax ontvangt) zou het zomaar kunnen dat FC Utrecht na dit weekend de vijfde plek inneemt.

Iedereen fit
Maar laten we niet te euforisch zijn en gewoon na iedere wedstrijd weer kijken hoe we er voor staan. Dat is namelijk het hele seizoen al een teken voor succes. De verwachtingen waren laag gespannen en blijkbaar voetbalt het echt beter zonder grote druk van buitenaf. Komende zondag wacht de nummer laatst, Willem II. FC Utrecht zal het nog zonder Jacob Mulenga moeten stellen. De aanvaller speelde tot nog toe slechts een half uur in de eerste wedstrijd voor de Africa Cup. Zambia heeft momenteel twee wedstrijden gespeeld en beiden eindigden in een gelijk spel. Dinsdag speelt Zambia de laatste groepswedstrijd en weet FC Utrecht of ze de aanvaller weer snel terug kunnen verwachten in Nederland. Bij een overwinning op Burkina Faso zal Mulenga nog een tijdje wegblijven. Buiten de afwezigheid van Mulenga is verder vrijwel iedereen inzetbaar. Allen Tommy Oar is nog een vraagteken. Dave Bulthuis keert terug na een schorsing. Dit zal ongetwijfeld ten koste gaan van Michael Zullo. De sympathieke Australier kweet zich vorige week uitstekend van zijn taak, maar helaas voor hem is Bulthuis de nummer 1 voor de linksbackpositie. Mooi was het hoe Zullo zich deze week opstelde in een interview in het AD. Geen gezeur, maar keurig positief ingesteld en niet roepend om een transfer. Een voorbeeld voor velen die zich in een vergelijkbare positie bevinden.

"Steun Kali"
Jan Wouters deed via de FC Utrecht website een oproep aan het publiek om de ploeg zondag te steunen. Hij heeft ook de geluiden gehoord hoe de supporters denken over het niet verlengen van Anouar Kali. Het uitfluiten van Kali heeft volgens Wouters ook zijn weerslag op de rest van het team. Wouters heeft daar natuurlijk wel een punt. Het is Kali zijn goed recht om zijn contract niet te verlengen, zoals Jan Wuytens ook heeft aangegeven. Natuurlijk is het ook het recht van de supporters om het daar niet mee eens te zijn en vinden ze dat hij, roepende een echte Utrechter te zijn, best wat langer bij FC Utrecht had kunnen blijven voordat hij de stap naar een andere club wil maken. Wouters zal Kali voorlopig op blijven stellen, hoewel Martensson en Takagi de positie van Kali in de oefenwedstrijden ook goed hebben ingevuld. Zolang Kali voor onze ploeg speelt, verdient hij natuurlijk ook gewoon de steun van het publiek. In ieder geval is uitfluiten niet de manier om de ploeg beter te laten voetballen en dat is toch wat wij als supporter willen. Het zou zonde zijn om de prestaties op een negatieve manier te beïnvloeden. Zeker nu het gewoon weer leuk is om naar De Galgenwaard te gaan en wie weet in aanmerking te komen voor Europees voetbal.

Luxeprobleem
Wouters zal zondag lastige keuzes moeten gaan maken als Tommy Oar voldoende hersteld is te kunnen spelen. Door de afwezigheid van Mulenga is er een plaatsje extra beschikbaar, maar met iedereen fit, zullen er toch spelers op de bank gezet moeten worden, die eigenlijk ook gewoon basisspeler kunnen zijn. De opstelling van Jong FC Utrecht van afgelopen maandag verraadt eigenlijk ook al het luxeprobleem dat Wouters heeft. Spelers als Verhoeven, Bovenberg, Heerings, Takagi, Martensson, Nilsson, De Kogel en Schepers zijn spelers die ook aanspraak mogen maken op minuten in het eerste. Deze sterke bank zou FC Utrecht moeten helpen om de rest van het seizoen goed te vervolgen.

De tegenstander: Willem II
Hoewel Willem II op de laatste plaats staat, mag FC Utrecht er niet zomaar vanuit gaan dat het een walkover wordt. Natuurlijk herinnert iedereen zich de 1-5 overwinning van FC Utrecht nog in Tilburg, maar dat was ook een van de beste wedstrijden van FCU dit seizoen. Willem II werd volledig van de mat gespeeld. De laatste wedstrijden weet de ploeg echter de punten te sprokkelen en vorige week hadden ze een overwinning verdient tegen ADO Den Haag, maar werd dit door een scheidsrechterlijke dwaling ontnomen. In de laatste zes wedstrijden die Willem II speelde in de competitie werd alleen van Ajax verloren. Heracles, AZ, RKC Waalwijk en ADO wisten slechts gelijk te spelen en tegen Heerenveen wonnen de "kruiken". Een opgaande lijn dus, die men tegen FC Utrecht vast voort wil zetten. Willem II wist in 29 ontmoetingen in de Galgenwaard echter slechts vijf keer te winnen. Veertien keer was er Utrechtse winst. Het is zondag een weerzien met twee oude bekenden. Deze week contracteerde Willem II Tim Cornelisse. De oud Utrechter komt over van FC Twente waar hij niet aan spelen toekwam. Opvallend is dat de tweede oud Utrechter ook een rechtsback is. Kees van Buuren zal de komst van Tim Cornelisse met gemengde gevoelens bekijken. Hij zal de concurrentie met Cornelisse moeten aangaan. Een ander bekend gezicht is Niek Vossebelt. Niet vanwege een verleden als speler, maar de speler van Willem II is van jongs af aan fan van FC Utrecht en stond vroeger op de Bunnikside. Tegen ADO maakte hij indruk door veel druk naar voren te zetten en regelmatig op te duiken in de zestien van ADO.

De scheidsrechter is aanstaande zondag Jan Weggereef, die aan zijn laatste seizoen bezig is. De aftrap is zondag om 14.30 uur en de kassa's zijn vanaf 13.00 uur geopend. Er is geen clubkaartverplichting, dus iedereen kan kaarten aanschaffen. Volgende week zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Asare - Kali - Sarota
Van der Gun - Gerndt 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing