FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrvit

28-09-2012

2 reacties


Hoewel de dampen nog niet zijn opgetrokken, staat toch de volgende thuiswedstrijd alweer op het programma. Voor FC Utrecht een goede mogelijkheid om de bekerdeceptie van zich af te spelen. Na de goede opsteker tegen Roda JC (winst ondanks slechte spel) volgde de teleurstelling tegen Ajax. Het hoge verwachtingspatroon kon absoluut niet waargemaakt worden en het gedrag van een gedeelte van de aanhang zorgde voor extra treurnis in de Galgenwaard. Welke gevolgen dit gaat hebben, is afwachten. In deze voorbeschouwing zullen we ons maar bepalen tot het vertoonde spel. Tegen Ajax bleek dat FC Utrecht ondanks de goede resultaten tegen PSV en Roda JC een moeilijk seizoen voorstaat. De huidige vijfde plek is mooi en terecht afgedwongen, eens te meer bleek hoe belangrijk het is om de selectie zo heel mogelijk te houden. Want het gemis van Mulenga en Gerndt liet zich de laatste twee wedstrijden al meteen voelen.


Tegen Roda JC liet spits De Kogel zien nog niet toe te zijn aan het grote werk. Voor hem zal het vooral minuten maken zijn via invalbeurten. Tegen Ajax probeerde Wouters het met Duplan en Van der Gun maar ook hier bleek het gemis aan stootkracht. Positief is dat Gerndt tegen Vitesse er zeker weer bij is, want zijn schorsing is voorbij. Hopelijk is ook Mulenga weer voldoende hersteld om in ieder geval vanaf de bank te kunnen beginnen. Anouar Kali moest woensdag nog geblesseerd uitvallen maar wordt niet meer genoemd bij de geblesseerden. Ayoub is zeker niet van de partij en Mulenga en Duplan zijn de twijfelgevallen. Dat betekent dat Martensson en Bovenberg ook weer hersteld zijn. Verwachting is niet dat Wouters heel erg gaat sleutelen aan zijn team.

FC Utrecht contracteerde vandaag ook derde doelman Jeroen Verhoeven. De doelman ondertekende een contract voor drie jaar. Hoe de club deze move ziet in het beleid van het opleiden van jonge talenten is de vraag, aangezien dit ook uitgelegd kan worden als een signaal naar de jonge keepers achter Ruiter. Hoe overtuigd is men van de kwaliteiten van o.a. Eric Cummins en Paul van der Helm? Of gaat de club deze twee op korte termijn verhuren om ze zo speelminuten te laten opdoen?

Belangrijkste vraag voor de hele korte termijn is natuurlijk wie het slachtoffer gaat worden van de terugkeer van Alexander Gerndt in de spits. Tommy Oar liet vooral tegen Roda JC een uitstekende indruk achter, Anouar Kali lijkt zeker van een plek in het nieuwe systeem en Adam Sarota heeft een goede reeks wedstrijden achter de rug. Duplan en Van der Gun hebben nog niet teveel laten zien, maar zijn wel de spelers met de nodige ervaring en kunnen een wedstrijd beslissen.

De tegenstander: Vitesse
Vitesse kent ook een uitstekende competitiestart. De ploeg staat momenteel op een tweede plek en is nog ongeslagen. Het elftal van Fred Rutten heeft de minst gepasseerde verdediging en is aanvallend met Bony ook daadkrachtig. Het aantrekken van Theo Janssen zorgt ervoor dat de aanvallers ook goed bediend worden. Naast Bony zijn ook Havenaar en Ibarra een gevaar voor iedere vijandelijke defensie. Een weerzien is er ook nog met een oude bekende. Simon Cziommer werd door Vitesse transfervrij overgenomen van Red Bull Salzburg. De Duitser kwam ooit op huurbasis uit voor FC Utrecht. Van der Struiijk (geblesseerd) en Chanturia  (geschorst) ontbreken bij Vitesse. Jan Arie van der Heijden keert weer terug na een schorsing.

Vermoedelijke opstelling:

Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Kali - Asare - Sarota
Gerndt - Van der Gun   

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing