FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrrod

22-02-2013

0 reacties


Helaas kon FC Utrecht vorige week niet stunten in Eindhoven. Slechts een keer eerder wist Utrecht te winnen in Eindhoven en ondanks dat het een seizoen meemaakt waarin uitschieters voorkomen, werd er wederom verloren van PSV. Positief was de manier waarop. FC Utrecht kwam zelfs op voorsprong en had de kans om die te vergroten. Dat lukte niet, waarna PSV de wedstrijd overnam. De laatste twintig minuten kreeg FC Utrecht nog de kans om een gelijkspel af te dwingen omdat PSV met tien man verder moest na de rode kaart van Hutchinson, maar de gevaarlijkste kansen waren toen eigenlijk nog voor PSV.

Ziekenboeg
Aanstaande zondag is in de Galgenwaard Roda JC te gast. Die ploeg is de laatste acht wedstrijden ongeslagen, maar speelde vooral gelijk. Voor FC Utrecht is het weer eens tijd om drie punten aan het totaal toe te voegen, zeker nu N.E.C. dicht in de buurt blijft. Het zal echter niet gemakkelijk worden. Zeker niet nu de ziekenboeg langzamerhand aan het vollopen is. Nadat eerst Adam Sarota al voor lange tijd uit de roulatie raakte, waren het tegen PSV Bulthuis en Asare die geblesseerd het veld moesten verlaten. Onderzoek wees uit dat zij respectievelijk twee en zes weken aan de kant moeten blijven. Marcus Nilsson viel bij Jong FC Utrecht uit met rugklachten en vandaag kwam het bericht dat Sjakie op de training zijn pols op meerdere plaatsen heeft gebroken en dit seizoen gedag kan zeggen. Leon de Kogel is nog een twijfelgeval, de supersub heeft last van zijn lies.

Oar in basis
Voor de wedstrijd van zondag is Anouar Kali geschorst en keert Mark van der Maarel weer terug na een schorsing. Gevero Markiet, die hem vorige week verving, deed dit zeker naar behoren en lijkt op weg naar een goede vervanger. Tommy Oar, die vorige week mocht invallen en daarna nog minuten maakte in Jong, is weer helemaal hersteld en kan zich gaan opmaken voor een basisplaats. De spoeling wordt echter wel steeds dunner voor Jan Wouters. De selectie was al niet al te breed en nu ook spelers geblesseerd raken die er voor de breedte bij waren, zal moeten gaan blijken of dit allemaal op te vangen is. Het is jammer als FC Utrecht in een vrije val zal raken, hoewel het spel van dit seizoen geen reden geeft om al te snel in paniek te raken.

Steun
Het zou mooi zijn als het publiek nu eens opstaat. Niet alleen de supporters die er altijd al zijn, maar ook de afhakers. Hun terugkeer zou een mooie steun in de rug van de ploeg kunnen zijn nu het er op aan komt. De huidige stand op de ranglijst bewijst dat het geen toeval is dat FC Utrecht dit seizoen leuke wedstrijden speelt. Hoe lang is het geleden dat FC Utrecht na 23 wedstrijden slechts vijf punten achterstand heeft op de nummer drie van de ranglijst? De club verdient de steun van de supporters meer dan ooit. Met een overwinning op Roda JC komt Vitesse ook weer in het vizier. De Arnhemmers moeten immers de lastige uitwedstrijd bij Heracles spelen. Misschien is de aanwezigheid van Mihai Nesu ook wel een mentale steun voor het team. De Roemeen was afgelopen week jarig en de wedstrijd tegen Roda JC staat in het teken van zijn Foundation.

Mogelijkheden
Voor Michael Zullo, Tommy Oar, Johan Martensson en misschien ook Yassin Ayoub breken nu belangrijke weken aan. Door de blessures van anderen en de schorsingen zullen zij zich in de kijker kunnen gaan spelen de komende weken. Zeker met het oog op het komende seizoen, waar Wuytens en Kali zeker de club gaan verlaten, een mooie mogelijkheid om de technische staf te laten zien wat ze waard zijn.

De tegenstander: Roda JC
De ploeg van trainer Ruud Brood heeft het moeilijk gehad in de eerste competitiehelft. Mede door een smalle selectie lukte het niet om aansprekende resultaten neer te zetten. Hierdoor staat de ploeg momenteel op een 16e plek in de eredivisie. Waar voorheen dit Roda onwaardig zou zijn, heeft nu iedereen begrip voor deze positie omdat de financiële basis in Kerkrade zeer wankel is en blijft. Toch is de ploeg momenteel van alle eredivisieclubs het langst ongeslagen. Helaas voor Roda zaten in deze serie behoorlijk wat gelijke spelen waardoor het puntenaantal maar moeizaam wordt verhoogd. Inmiddels is er wel aansluiting bij de drie clubs die net boven ze staan, RKC, Heerenveen en Zwolle hebben slechts één punt meer. De voorsprong op VVV bedraagt drie punten en op hekkensluiter Willem II is het zelfs acht punten. Frank Demouge kwam in de winterstop op huurbasis over van het Engelse Bournemouth. De oud spits van FC Utrecht scoorde afgelopen week de gelijkmaker tegen AZ waardoor Roda JC de thuiswedstrijd met 2-2 afsloot.

Scheidsrechter is zondag Wiedemeijer. De aftrap is om 14.30 uur en de kassa's zijn zondag geopend vanaf 12.30 uur. Er geldt voor deze wedstrijd geen clubkaartverplichting, dus geen enkele belemmering om de wedstrijd massaal te bezoeken. Volgende week speelt FC Utrecht op vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Vitesse.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Zullo
Duplan - Martensson - Toornstra - Oar
Van der Gun - Mulenga 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing