FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrpsv

05-08-2016

1 reactie


Het is bijna zo ver. Op 6 augustus om 19:45 uur is de eerste wedstrijd van dit seizoen in De Galgenwaard. En wat voor een wedstrijd: FC Utrecht neemt het op tegen landskampioen PSV.

De voorbereiding van FC Utrecht verliep niet geheel vlekkeloos, en na het vertrek van de vaste krachten Chris Kum, Ruud Boymans als Timo Letschert zijn er geen vervangers gepresenteerd. Zeker het vertrek van Letschert is een gemis: doordat Mark van der Maarel door een blessure de hele voorbereiding aan zich voorbij moest laten gaan, heeft FC Utrecht eigenlijk alleen in Ramon Leeuwin maar een ervaren centrale verdediger. Het ligt wel in de lijn van de verwachingen dat aanvoerder Willem Janssen zijn compaan in het centrum wordt.
Een ander vraagteken is het meespelen van Nacer Barazite. Hij werd de afgelopen periode in het geruchtencircuit nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer, maar is in ieder geval nog niet vertrokken. Zijn status is op dit moment onbekend.

Voor Erik ten Hag en Jean Paul de Jong is het wel prettig dat er gekozen kan worden inzake de keepers. Robbin Ruiter is inmiddels weer terug en aanwinst David Jensen wordt geacht 'er direct te kunnen staan'. Daarbij lijkt Ruiter vanwege zijn langere aanwezigheid bij FC Utrecht wel een voorkeur te hebben.

De selectie trainde de afgelopen dagen achter gesloten deuren, en daarom is het gissen naar de opstelling. Op basis van de laatste oefenwedstrijd is dit de verwachting:

Ruiter
Klaiber - Leeuwin - Janssen - Conboy
Ramselaar - Ayoub - Ludwig - Strieder
Rubin - Haller

Het is zeker niet uitgesloten dat na de besloten trainingen een andere opstelling wordt gekozen. Zo zou de linksbenige centrale verdediger Jelle de Lange zijn opwachting kunnen maken, en / of heeft Sofyan Amrabat eind vorig seizoen al enige keren als hangende linksback gespeeld. Die rol zou hij weer kunnen vervullen.

Dan PSV. De regerend landskampioen won vorige week de Johan Cruijffschaal na een goede eerste helft en een matige tweede helft. In vergelijkng tot dit duel heeft coach Philip Cocu weer de beschikking over centrale verdediger Hector Moreno. Verder is zijn selectie tot op dit moment grotendeels ongewijzigd gebleven. Daarmee zijn de Eindhovenaren ook zeker weer favoriet voor de titel.

Voor FC Utrecht is de opening tegen juist PSV pittig. In de afgelopen seizoen waren de resultaten 1-5, 1-5 en 0-2. Trainer Erik ten Hag aat zich daardoor niet leiden, want op fcutrecht.nl zegt hij: 'Op alle facetten - team, tactisch, mentaal, technisch en fysiek - hebben we heel veel winst behaald. We zijn vele stappen verder dan een jaar geleden. Nu moet het in elkaar vallen. Een goede start is daarbij prettig.'

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing