FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrpec

24-08-2012

9 reacties


De eerste punten werden vorige week bijgeschreven. In Venlo wist FC Utrecht de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Hoewel er eerst tegen een achterstand werd aangekeken, stond er aan het einde van de wedstrijd een verdiende 1-3 eindstand op het scorebord. Bij iets zorgvuldiger uitspelen had er zelfs nog wel een hogere score ingezeten, maar met de drie punten ging iedereen tevreden terug richting de Domstad. Opvallend was weer de goede wedstrijd van Adam Sarota terwijl Marcus Nilsson een degelijke wedstrijd afleverde als vervanger van Mike van der Hoorn. De Zweed had een teleurstellend eerste seizoen en hoopt nu te kunnen laten zien waarom hij vorig jaar naar Utrecht werd gehaald. Het eerste teken van herstel liet zich in ieder geval zien in De (warme) Koel.

Jan Wouters liet op de FC Utrecht site optekenen na de wedstrijd van vorige week geen reden te zien om zijn basiselftal te wijzigen. Dat zou betekenen dat de weer speelklare Mike van der Hoorn dus op de bank begint, omdat zijn plek wordt ingenomen door de eerder genoemde Marcus Nilsson. Ook Mulenga zou dan op de bank moeten beginnen, zoals dat ook gebeurde tegen VVV-Venlo. Michael Zullo, Daan Bovenberg en Yassin Ayoub zijn er zeker niet bij. De eerste twee komen terug van blessures en zijn nog niet, zoals de tegenwoordig zo mooi heet, wedstrijdfit. Ayoub revalideert nog van zijn kuitbeenbreuk.

Jan Wouters mag van de directie afwijken van de gewenste speelstijl van 4-3-3 zo werd deze week opgetekend in de media. Dat zal dus ook zaterdag weer gebeuren. Volgens Wouters is dit soms nodig omdat er niet gescout is op spelers die in een 4-3-3 systeem het beste tot hun recht komen. Dat is natuurlijk een flinke tik richting de scouting van FC Utrecht. Bij hun zal toch ook bekend moeten zijn wat de gewenste speelstijl van FC Utrecht is. Maar goed, als Wouters met de 4-4-2 variant zorgt voor leuk en aanvallend voetbal, daar ook nog de nodige punten mee haalt, dan zal er niemand wakker liggen van welk systeem er gespeeld wordt. Zolang wij maar wat leuks te zien krijgen in De Galgenwaard. Zaterdag zal dat dan een vervolg moeten krijgen tegen promovendus PEC Zwolle. De eventuele tweede Utrechtse treffer betekent de 2000ste treffer in de eredivisie sinds de oprichting in 1970.

De tegenstander: PEC Zwolle

De Utrecht fans zullen morgen wel even moeten kijken wie nu hun club is. Want bij PEC Zwolle staan waarschijnlijk meer Utrechters opgesteld dan bij de thuisclub. Joost Broerse (ex FCU) staaat zeker in de basis bij PEC. Giovanni Gravenbeek speelde vorige week ook bij PEC Zwolle. Hij speelde niet voor FC Utrecht maar is wel geboren in de stad. Dit geldt ook voor de van PSV gehuurde Youness Mokhtar. Hij werd deze week door PEC gehuurd en het is nog niet bekend of hij zijn opwachting maakt bij de Zwollenaren. Zwolle begon het seizoen goed door in de uitwedstrijd tegen Roda JC een puntje weg te slepen. Vorige week speelde de ploeg van Art Langeler thuis tegen Vitesse. De Arnhemmers wonnen met 0-1, mede doordat in de laatste minuut van de wedstrijd Van Hintum een penalty miste voor PEC Zwolle. Hoewel PEC Zwolle door velen wordt gezien als gedoodverfde degradant, zal er toch niet te licht over deze wedstrijd gedacht mogen worden. Drie punten zijn zeer wenselijk en zorgen voor een mooie stand op de ranglijst.

In stadion Galgenwaard wordt morgen om 18.45 uur afgetrapt en het duel staat onder leiding van scheidsrechter Ketting.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter
Van der Maarel - Nilsson - Wuytens - Bulthuis
Martensson - Duplan - Asare - Sarota
Gerndt - Van der Gun

Reacties

Bij dit bericht zijn 9 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing