FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrnac

20-03-2015

0 reacties


Maakt FCUtrecht.nl normaliter een praatje met trainer/coach Robby Alflen in aanloop naar een wedstrijd, vandaag is het senior coach Harry van den Ham die aan het woord komt. Alflen moest vanwege griep de donderdagtraining namelijk laten schieten. Van den Ham kijkt uit naar het treffen met NAC Breda. Een kolkend Stadion Galgenwaard; dat is het doel, aldus de Utrechter.

“De spelersgroep moet zich beseffen dat we nog zeven wedstrijden voor de boeg hebben en daarin dus nog 21 punten kunnen pakken. Je hoort het publiek weleens zingen: ‘Alles of niets’. Wat mij betreft geldt dat vanaf nu voor elke wedstrijd”, zegt senior coach Harry van den Ham van FC Utrecht. “Dat maakt deze fase van het seizoen juist zo mooi. We spelen nog vier keer thuis, spelen in uitwedstrijden tegen onder meer ADO Den Haag en Go Ahead Eagles; teams die het moeilijk hebben”, rekent Van den Ham voor dat er nog volop kansen zijn voor de ploeg uit de Domstad.

‘Zorgen dat kwaliteit doorslag geeft’
Maar wil FC Utrecht nog de nodige punten bijschrijven en opklimmen op de ranglijst, dan moet het anders voor de dag komen dan het dat afgelopen week in Leeuwarden deed tegen SC Cambuur, stelt Van den Ham. “Met name tijdens de eerste helft werden we door Cambuur afgetroefd”, blikt Van den Ham even kort terug. “Als je niet tenminste hetzelfde brengt als je tegenstander, op het gebied van strijd, inzet en werklust, dan ben je altijd de onderliggende partij. NAC Breda is kwetsbaar, maar heeft een boost gekregen van de overwinning op Go Ahead Eagles en met name de manier waarop die tot stand kwam. Maar ik vind dat wij veel meer kwaliteit hebben. Die komt boven, mits we qua strijd minimaal hetzelfde leveren als NAC.”

Rillen in de bus
Strijden, knokken; dát is belangrijk, stelt Van den Ham. Stadion Galgenwaard moet weer die gevreesde vesting zijn. “De Galgenwaard moet een bastion zijn. Dat moeten we met z’n allen uitdragen. De spelers, de trainers, de medewerkers en natuurlijk de fans. Barry Hughes zei hier ooit, vlak voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht: ‘PSV is nu onderweg naar de Galgenwaard. Die zitten nu al te rillen in de bus’. Dát moeten we hebben. Zó moet het zijn”, zegt Van den Ham. “Kom je als tegenstander naar Utrecht toe, dan weet je zeker dat je een verschrikkelijk zware, moeilijke partij voor je kiezen krijgt. Dát is FC Utrecht, dát is de passie die bij deze club hoort.”

Bron: fcutrecht.nl

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing