FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utrfey

18-01-2014

2 reacties


Na een trainingskamp en de nieuwjaarsreceptie, gaat het weer echt beginnen. Er wordt weer gevoetbald op de Nederlandse velden. Gelukkig geen sneeuw en ijs, maar redelijk zacht winterweer. Dus groene akkers en geen strooizout. FC Utrecht mag zondag in de Galgenwaard aantreden tegen Feyenoord. Voor een bijna volle Galgenwaard moeten de mannen van Wouters laten zien dat het harde werken in het trainingskamp zijn vruchten gaat afwerpen. Enige zorg is de tegenstander. Niet een zozeer de ploeg, maar wel de traditie van de Rotterdammers. De laatste jaren komen ze namelijk niet tot winst in de eerste wedstrijd na de herstart. Helaas hebben we in Utrecht een reputatie als het gaat om doorbreken van patronen. Vooral als we daar de tegenstander mee kunnen helpen. Laten we hopen dat ook dit patroon doorbroken kan worden en FC Utrecht niet meer optreedt als de wonderdokter. De punten moeten maar in Utrecht blijven.

Goed nieuws vrijdagavond op de nieuwjaarsreceptie. De selectie staat weer volledig op de balans bij de club en niet meer op allerlei investeringsfondsen. Dus transferopbrengsten komen voortaan volledig ten goede van de club zonder dat daar een percentage van afgestaan moet worden. Niet dat alles meteen herinvesteert kan worden, want natuurlijk zullen eerst uitgaven en inkomsten in evenwicht gebracht moeten worden. Maar laten we ons maar richten op het veld.

Met een nieuw systeem (4-3-3) gaat FC Utrecht de tweede helft van het seizoen in. Wouters stapt af van het succesvolle 4-4-2 omdat hij vindt dat FC Utrecht daar de benodigde spelers niet meer voor heeft en 4-3-3 dan blijkbaar makkelijker uit te voeren is. Dit geeft weer nieuwe kansen voor spelers. Zo zal Bob Schepers opgelucht adem hebben gehaald. De buitenspeler werd gecontracteerd toen FC Utrecht nog voor ogen had om via de flanken te voetballen. Nadat hij arriveerde stapte Wouters al snel over naar het systeem zonder specifieke buitenspelers. Ook Tommy Oar komt weer terecht in zijn vertrouwde positie.

Mark Diemers heeft in het trainingskamp een positieve indruk gemaakt. Vanuit de berichtgeving leek het erop dat de jongeling zich in de basis heeft gespeeld. Dit zou dat ten koste moeten gaan van Ayoub, Toornstra of Sarota. Indien Diemers inderdaad een basisplaats heeft, zal normaal gesproken Sarota het kind van de rekening zijn. Erg zuur, omdat tijdens zijn afwezigheid iedereen hoopte dat hij zo snel mogelijk weer terug zou keren in de selectie. Voorlopig houden we het er maar op dat Diemers nog even geduld moet hebben en het middenveld zal bestaan uit de andere drie.

Achterin is het de vraag of Derijck weer centraal staat of dat Markiet zijn plaats inneemt. Van der Maarel zal ongetwijfeld weer als rechtsback geposteerd worden. Bulthuis gaf in het AD aan zich ook te willen richten op een plek centraal in de defensie, maar Heerings zal deze niet zomaar afstaan. Bovendien zit FC Utrecht door de verhuur van Michael Zullo niet al te breed in de linksbacks. Voorin keert Duplan weer terug. De Fransman kreeg toch weer last van zijn blessure maar is toch klaargestoomd en fit bevonden. Voor FC Utrecht belangrijk omdat de bezetting op de rechtervleugel ook niet je van het is. Schepers maakt nog geen indruk en Sarota en Pappot horen eigenlijk niet op deze positie.

Wouters kan nog geen gebruik maken van Janssen, Mulenga, Van der Gun en Nilsson. Johan Martensson is daarentegen weer hersteld van zijn blessure.

De tegenstander: Feyenoord
Feyenoord staat momenteel op een keurige vierde plek. Heel stiekem hoopt de club nog op wat meer, maar de drie clubs die erboven staan ogen wat constanter en hebben misschien toch wat meer kwaliteit. Maar Feyenoord zal naar Utrecht komen voor de drie punten. Die zijn noodzakelijk om de aansluiting te houden met de top drie. Pelle is natuurlijk de man om in de gaten te houden, maar met Immers, Vilhena, Clasie en Boetius zijn er ook nog genoeg andere spelers die een wedstrijd kunnen beslissen. Feyenoord heeft al sinds 2006 niet meer verloren in de Galgenwaard en zal die reeks graag nog een jaartje voort willen zetten.

Scheidsrechter Vink is de leidsman en zal om 14:30 uur voor het beginsignaal fluiten. De Galgenwaard wordt minimaal bevolkt door 21.000 toeschouwers. De kassa’s zijn morgen nog wel open, alleen nog kaarten Bunnikside beschikbaar en er geldt een clubkaartverplichting. Komende week speelt FC Utrecht de kwartfinale in de beker uit bij N.E.C. en zaterdag gaat men op bezoek in Kerkrade bij Roda JC.


Vermoedelijke opstelling:

Ruiter

Van der Maarel – Derijck – Heerings – Bulthuis

Toornstra – Ayoub – Sarota

Duplan – De Ridder – Oar

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing