FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #utraz

30-11-2012

1 reactie


Vorige week kon er geen hernieuwde start gemaakt worden met de goede reeks resultaten in uitwedstrijden. Ook nu was er een verliespartij en wel in Nijmegen tegen N.E.C. Toch was FC Utrecht dit keer zeker niet kansloos, maar deden twee persoonlijke fouten de ploeg de das om. Na de eerste slechte 25 minuten was er wel een herstel op voetbaltechnisch gebied. Helaas kwam dit niet in uitdrukking in doelpunten. Toch was het hoopgevend voor de toekomst.   En die toekomst zal zondag in de Galgenwaard tegen AZ een vervolg moeten krijgen. In een week waar mooie momenten werden afgewisseld met droeve zaken. Zo was er de 80 jarige verjaardag van, volgens vele oudere Utrechters, de beste Utrechtse voetballer ooit, Tonny van der Linden, maar overleed een zeer succesvolle oud trainer, Ab Fafie. Koning Ab was mede verantwoordelijk voor een hoogtepunt in de geschiedenis van FC Utrecht door in de UEFA Cup tegen het grote Real Madrid te spelen. En natuurlijk was daar de herdenking van de sterfdag van David di Tommaso, wiens overlijden tot gevolg had dat nummer 4 niet meer gedragen wordt door een speler in het eerste elftal. Zondag zal er een minuut stilte zijn voor het overlijden van Ab Fafie en zal FC Utrecht spelen met een rouwband.

Jan Wouters kan nog geen beroep doen op Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Marcus Nilsson en Yasin Ayoub. Laatstgenoemde zal maandag zijn rentree gaan maken bij Jong FC Utrecht als zij aantreden op de Herdgang tegen medekoploper Jong PSV. Verder ontbreekt Dave Bulthuis. De verdediger zag tegen N.E.C. tweemaal geel van onze vrolijke kaartenzwaaier Bjorn Kuipers en is dus automatisch voor één duel geschorst. Hij zal ongetwijfeld worden vervangen door Michael Zullo, waardoor FC Utrecht met drie Aussies in de basis zal gaan starten. Adam Sarota maakte vorige week zijn rentree na zijn blessure en Tommy Oar is al weken een van de betere spelers.

Robbin Ruiter zal zondag met revanchegevoelens op het veld staan en Mark van der Maarel zal niet te snel meer een sliding inzetten. Op het middenveld zal Kali moeten zorgen voor de goede verdeling van het spel en is hopelijk Asare weer eens ouderwets op dreef. De doelpunten zullen moeten gaan komen van Mulenga en Alexander Gerndt. Gerndt viel vorige week in de rust uit, maar we gaan er vanuit dat hij zondag gewoon van de partij is.

De tegenstander: AZ
Het elftal van Gert Jan Verbeek kent een moeizame start van de competitie. Waar de Alkmaarders vooraf werden ingeschat als een van de betere ploegen, staat men slechts op een twaalfde stek. Geen plek waar de ploeg thuishoort. Toch blijkt nu ook dat men in Alkmaar niet zomaar de verkoop van de beste spelers kan opvangen. Als daar dan nog blessures van belangrijke spelers bijkomen, wordt het ook voor de al jaren hoog in de top/subtop spelende ploeg lastig.  Belangrijke schakel in de ploeg is Maarten Martens en de Belg wordt momenteel node gemist. Viktor Elm is wel weer hersteld en zal zondag waarschijnlijk wel spelen. Rechtsback Dirk Marcellis is geschorst. Voorin dient Jozy Altidore goed in de gaten gehouden te worden. De sterke spits heeft er dit seizoen ook al weer negen in liggen. Aan de zijkanten is Roy Beerens ook altijd gevaarlijk. Michael Zullo zal zijn handen vol hebben aan de behendige buitenspeler.

Scheidsrechter zondag in de Galgenwaard is Pieter Vink. De aftrap is om 14.30 uur. Volgende week vrijdag speelt FC Utrecht de altijd lastige uitwedstrijd in Almelo tegen Heracles.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Zullo
Sarota - Kali - Asare - Oar
Mulenga - Gerndt

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing