FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #psvutr

14-02-2013

1 reactie


Afgelopen zondag was het dan zover. Na zeven wedstrijden op rij ongeslagen, leed FC Utrecht weer eens een nederlaag. N.E.C. wist in de Galgenwaard een antwoord te vinden op het spel van FC Utrecht en won uiteindelijk met 0-3. Een terechte overwinning, maar geen reden voor paniek. FC Utrecht had bij een 0-1 stand een aantal mogelijkheden om gelijk te komen, maar de kansen waren niet aan de ploeg besteed. Aan het einde van de wedstrijd liep N.E.C. nog uit naar een ruime voorsprong. Overigens had de ploeg die in de eerste helft ook al kunnen bereiken. Helaas kon FC Utrecht dus niet profiteren van de andere uitslagen en ziet N.E.C. nu dichterbij komen.

Angstgegner
Komende zaterdag moet FC Utrecht op bezoek in Eindhoven, bij PSV. Geen wedstrijd die voor vrolijke gedachte zorgt. In de jaren 80 van de vorige eeuw (1980) wist FC Utrecht voor het laatst te winnen in Eindhoven. Trainer Jan Wouters was toen nog speler van FC Utrecht. Regelmatig werd er met grote cijfers verloren. Toch kan het dit seizoen heel anders zijn. FC Utrecht speelt dit seizoen in uitwedstrijden vaak zijn betere wedstrijden. FC Twente kan hier inmiddels over meepraten. PSV zal het spel moeten maken en FC Utrecht kan vanuit die gedachte proberen via scherpe counters de ploeg van Advocaat pijn te doen.

Markiet in basis
Jan Wouters kan zaterdag weer een beroep doen op Toornstra en Oar. Jens Toornstra was tegen N.E.C. geschorst en Tommy Oar komt terug van een blessure. Uiteraard mist FC Utrecht nog wel Adam Sarota. Mark van der Maarel is naar aanleiding van zijn gele kaart tegen N.E.C. voor één wedstrijd geschorst. Jammer, want Van der Maarel had in eerdere confrontaties met Mertens de Belg toch aardig in bedwang. Deze taak moet nu overgenomen worden door Cervero Markiet, die sinds het vertrek van Bovenberg is doorgeschoven naar de A selectie. De vraag is of Tommy Oar na zijn blessure meteen kan rekenen op een basisplaats. De Australiër behoorde voor zijn ongemak tot één van de verrassingen in de eredivisie. Sinds zijn afwezigheid zijn echter Van der Gun en Duplan teruggekeerd in de basis.

Toornstra terug
Jens Toornstra zal ongetwijfeld wel meteen weer een basisplaats krijgen. Die zal ten koste gaan van Michael Zullo. De Aussie mocht tegen N.E.C. zijn opwachting maken, maar speelde net als zijn teamgenoten geen goede eerste helft. Zullo werd in de tweede helft gewisseld voor De Kogel. Door de komst van Toornstra zal Asare waarschijnlijk naar links op het middenveld verhuizen of Wouters moet de aanvoerder passeren en voor Tommy Oar kiezen. Maar die keuze lijkt onwaarschijnlijk.

De tegenstander: PSV
Sinds 1997 won PSV iedere thuisontmoeting van FC Utrecht. Dus de ploeg van Advocaat zal het treffen met vertrouwen tegemoet zien. De lijstaanvoerder scoorde er dit seizoen al lustig op los getuige het doelpuntenaantal van 75. Toch verloor PSV dit seizoen al vijf keer (net zoveel als FC Utrecht). Dus evenwichtig is het allemaal nog niet. Bij PSV spelen oud FC Utrechters Mertens, Strootman en Pieters terwijl trainer Dick Advocaat ook ooit het Utrecht shirt droeg. Erik Pieters zal er nog niet bij zijn. Dries Mertens en Kevin Strootman zullen zeker spelen en zijn momenteel zeer belangrijk bij de Eindhovenaren.

De wedstrijd begint zaterdag om 20.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Pieter Vink. Volgende week zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Roda JC. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur.
 

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Markiet - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Duplan - Toornstra - Kali - Asare
Mulenga - Van der Gun

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing