FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #necutr

23-11-2012

0 reacties


Afgelopen zondag liet FC Utrecht zien niet van slag geraakt te zijn van de nederlaag bij RKC Waalwijk. Tegen FC Twente toonde de ploeg veerkracht en zette een goede wedstrijd neer. Met het resultaat kon iedereen vrede hebben. Zeker na de vroege achterstand zag het er even donker uit, maar het team liet zien gegroeid te zijn en ging rustig op zoek naar de gelijkmaker. Daarna hadden beide ploegen kans op de onverwinning, maar het werd dus een gelijkspel.

De volgende tegenstander die wacht is N.E.C. Een best wel belangrijk duel gezien de stand op de ranglijst. Een overwinning zou een mooi gaatje voor FC Utrecht naar de naaste concurrenten betekenen. Maar winnen bij N.E.C. is natuurlijk niet iets vanzelfsprekends. Toch heeft FC Utrecht kansen als het de lijn van dit seizoen kan voortzetten. Zeker nu bij de club uit Nijmegen de nodige spelers ontbreken naar aanleiding van de 4-1 nederlaag bij Vitesse. De ploeg van Pastoor liep daar tegen drie rode kaarten op.

Bij FC Utrecht ontbreken ook nog een aantal spelers. Zo kan Wouters nog geen beroep doen op Ayoub, Nilsson, Duplan en Van der Gun. Yasin Ayoub is weer fit en zal eerst zijn speelminuten gaan op doen bij Jong FC Utrecht. Nilsson, Duplan en Van der Gun zijn wel al weer gesignaleerd op het trainingsveld en trainden al met de groep mee. Hun herstel verloopt voorspoedig. Adam Sarota, die niet speelde tegen RKC en FC Twente is wel weer hersteld. De vraag is of hij zal spelen. De berichten op twitter geven hoop voor de Australiër. Dit zou dan weer ten koste gaan van Sjakie, die tegen Twente voor het eerst een basisplaats had. De Japanner vulde dit beter in dan Martensson en Schepers tegen RKC Waalwijk. Maar als Sarota weer geheel fit is, verdient de Australiër wegens zijn goede prestatie van de laatste maanden zijn plek ongetwijfeld weer meteen terug.

Verder zal Jan Wouters zijn ploeg in tact houden. Hoe langer de ploeg in dezelfde samenstelling kan spelen, hoe beter iedereen op elkaar ingespeeld zal raken. Wat dat betreft zal het nog lastig worden als iedereen weer helemaal fit is. Duplan en Van der Gun zijn van basisniveau, Nilsson heeft in de voorbereiding laten zien toch niet de miskoop te hoeven zijn waar iedereen hem voor verslijt, Sjakie is talentvol en Ayoub heeft de toekomst. Vergeet daarbij bankzitters Zullo en Bovenberg niet en iedereen zal zien dat dit FC Utrecht absoluut nog kan groeien. Ondanks de berichten over eventuele transfers in de winterstop om de financiële huishouding op orde te krijgen, hoeft de FC Utrecht fan vooralsnog niet te wanhopen. De door velen gevreesde moeilijke strijd zal waarschijnlijk wel uitblijven terwijl Europees voetbal misschien een stapje te ver is. Maar vooralsnog is het een leuk seizoen waarin FC Utrecht verrast met leuk aanvallend voetbal.

De tegenstander: N.E.C.

Zoals al gemeld mist N.E.C. zondag een flink aantal spelers. Zo zijn Conboy, Koolwijk, Palsson en Amieux geschorst.  Verder zijn Evander Sno, Youri Loen, Danny van den Meiracker, Pavel Cmovs, Stijn de Looijer en Admir Bajrovic geblesseerd. Vooral het ontbreken van Koolwijk en Sno is een gevoelige aderlating voor het elftal van Pastoor. N.E.C. contracteerde deze week nog wel een verdediger. Kevin Wattamaleo speelde voor Excelsior en was transfervrij. Een welkome aanvulling voor de uitgedunde selectie. In Leroy George ziet FC Utrecht een oud speler terug. FC Utrecht won voor het laatst vier jaar geleden in Nijmegen. Na een 1-0 achterstand bogen op 7 december 2008 Simon Cziommer en Cedric van der Gun de score om naar 1-2. Daarna werd het twee keer 1-1 en vorig jaar won N.E.C. met 3-1.

Scheidsrechter bij het duel in het Goffertstadion is Kuipers. De wedstrijd begint om 18.45 uur. Volgende week zondag speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen AZ.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:
Ruiter
Van der Maarel - Van der Hoorn - Wuytens - Bulthuis
Sarota - Kali - Asare - Oar
Mulenga - Gerndt  

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing