FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #feyutr

22-08-2014

4 reacties


Na de overwinning op Willem II moet FC Utrecht het komende zondag opnemen tegen Feyenoord. Om 14.30 uur wordt er in De Kuip in Rotterdam afgetrapt. De grote vraag is of Jens Toornstra er dan nog namens FC Utrecht bij is, of dat hij al in dienst van Feyenoord is. Rob Alflen gaf tijdens een gesprek met René van den Berg in ieder geval aan dat de middenvelder last heeft van een rugblessure en het is vrij onwaarschijnlijk is dat hij speelt. Of dit een onvervalst stukje politiek is of dat Alflen oprecht is over de blessure van Toornstra zullen we waarschijnlijk nooit weten. Wel gaf Alflen duidelijk aan dat hij er vanuit gaat Toornstra op korte termijn de overstap zal maken. De vervanging ziet Alflen al in de huidige selectie, waarbij hij wel aangaf op zoek te moeten naar het vervangen van de tien goals waar Toornstra goed voor is tijdens een seizoen. De huidige middenvelders zijn minder doelgericht. Michael de Leeuw zou een goede optie zijn, terwijl er ook in Engeland wordt gekeken naar een vervanger.

Laten we ons maar richten op de spelers die er wel zijn en die zondag de eer van de club kunnen verdedigen. Achterin is Heerings nog niet beschikbaar. Hierdoor zal de verdediging ongetwijfeld in dezelfde opstelling spelen als tegen Willem II, dus met Markiet centraal en Kum op links. Hoewel Cortie tegen Zwolle een goede invalbeurt had, durft de trainer hem nog niet in het diepe te gooien en speelt hij met een rechtspoot op links. Op doel uiteraard nog steeds Robbin Ruiter, die in De Kuip de ballen hopelijk wel naar de zijkanten gaat stompen.

Het middenveld lijkt door het aanstaande vertrek van Toornstra definitief te gaan bestaan uit het trio Ayoub, Kali en Janssen. Mogelijke vervangers zijn dan Sarato, Quesada en Diemers. Tommy Oar is weer terug en zou zondag kunnen spelen. Voorin is de spoeling nog steeds erg dun. Boymans, Verbeek en Duplan zijn er zeker niet bij. In het eerder genoemde interview gaf Alflen aan dat Rubio Rubin deze week nauwelijks getraind heeft en dat hij zaterdag wel weer verwacht wordt op het trainingsveld. De Amerikaanse spits, net pas 18 jaar, wordt eigenlijk al sneller gebracht dan de bedoeling, maar onvermijdelijk met het oog op de vele blessures voorin. Mogelijk dat de tegen Willem II ingevallen Jong FC Utrecht speler Antwi zijn debuut maakt in De Kuip.

De tegenstander: Feyenoord
Feyenoord speelde donderdagavond nog een uitwedstrijd in de Oekraïne voor de Europa League. Hoewel de Rotterdammers meteen weer terugvlogen uit het oorlogsgebied, zal deze reis toch wel een behoorlijke impact hebben gehad op het fysieke gestel van de spelers. Misschien kan FC Utrecht daar van profiteren. Feyenoord liep in deze transferperiode behoorlijke schade op. Zo mist het topscorer Pelle en in de achterste linie verdwenen sterkhouders als De Vrij en Martens Indi. Of hun vervangers van hetzelfde niveau zijn, zal nog moeten blijken.

Scheidsrechter van dienst is zondag Kevin Blom. Zodra hij heeft gecheckt of hij zijn vrije-trappenspray bij zich heeft, kan hij om half drie de aftrap laten. Ook volgend weekend speelt FC Utrecht een uitwedstrijd. Dan moet de reis naar Friesland ondernomen worden om het op te nemen tegen sc Heerenveen. Zaterdag moet dan om 20.45 uur aangetreden worden in het Abe Lenstra stadion.

Vermoedelijke opstelling FC Utrecht:

Ruiter

Van der Maarel – Leeuwin – Markiet – Kum

Janssen – Kali – Ayoub

Rubin - De Kogel – Oar

Reacties

Bij dit bericht zijn 4 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing