FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Specials

Visual

Voorbeschouwing #excutr

04-04-2017

0 reacties


Vanavond om 18:30 uur fluit scheidsrechter Jeroen Manschot voor de aanvang van Excelsior - FC Utrecht, en daarmee start de enige volledige doordeweekse eredivisieronde.
Voor FC Utrecht zijn de herinneringen aan de doordeweekse ronde van vorig seizoen niet positief. Toen werd er thuis verloren van De Graafschap, en dat was de opmaat naar een mindere serie. Uiteindelijk is de afloop van dat seizoen bekend, want ondanks deelname aan de play offs bleef een nieuw Europees avontuur uit.

Nu is het doordeweekse programma al eerder in het seizoen, en staat FC Utrecht er beter voor. Vorig jaar had de ploeg van Erik ten Hag na 28 duels 45 punten, tegen 47 uit 28 dit seizoen.  Bij winst op Excelsior en puntenverlies van Wilem II is deelname aan de play offs dit seizoen al 100% zeker. En praktisch gezien was de overwinning op Willem II naar verwachting al voldoende.
Echter, eindigen op plek 4 leidt ook tot meer inkomsten uit de televisierechten. Dat is voor FC Utrecht ook belangrijk.

Erik ten Hag heeft bijna een luxeprobleem op Woudestein, want hij kan alleen door blessures niet beschikken over Rico Strieder, Patrick Joosten en Robin van der Meer. Sofyan Amrabat is geschorst en Edson Braafheid heeft maandagavond nog minuten gemaakt bij Jong FC Utrecht. Daar staat tegenover dat Andreas Ludwig en Robbin Ruiter tegen Willem II hun comeback maakten in de wedstrijdselectie na blessures.

Ruiter en Ludwig beginnen naar verwachting wel op de bank. De afwezigheid van Amrabat kan worden opgevangen middels Sean Klaiber. Hij is namelijk omgeturnd tot rechtsback, en heeft recent ook een paar keer op het middenveld gespeeld toen Amrabat een enkelblessure had. Ook een invulling met Labyad behoort tot de mogelijkheden, maar of Ten Hag hem al wil laten starten op kunstgras valt te bezien. Een terugkeer in de basis van Nacer Barazite lijkt na zijn goede invalbeurt tegen Willem II logisch.

De vermoedelijke opstelling is:

Jensen
Troupée - Leeuwin - Janssen - Conboy
Brama
Klaiber - Barazite - Ayoub
Kerk - Haller

Tegenstander Excelsior heeft de laatste vier duels niet verloren, en wil deze lijn graag doortrekken. Immers: bij de ploeg van oud-FC Utrechter Mitchell van der Gaag kijkt het degradatiespook mee. Dat zijn de beleidsbepalers op Kralingen wel gewend, en daarom is er zeker geen paniek. Voor FC Utrecht een reden te meer de tegenstander niet te onderschatten. De resultaten in de laatste twee edities op Woudestein waren ook niet om over naar huis te schrijven: 2-2 en 1-0.

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing