FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Volksclubs strijden voor de punten

18-11-2011

0 reacties


ADO Den Haag en FC Utrecht hebben veel gemeen, de volksclubs staan in de middenmoot van de Eredivisie en leiden de ranglijst als het gaat om het aantal gele en rode kaarten.

Zondag staan beide ploegen tegenover elkaar in het Kyocera Stadion. Met twee fanatieke supportersscharen is het duel altijd beladen. Dit seizoen hebben de ploegen ook op sportief gebied veel gemeen. ADO staat met dertien punten uit de eerste twaalf wedstrijden op een veertiende plaats en Utrecht met twee punten meer drie plaatsen hoger.

Wisselvallig
Beide ploegen stuntten dit seizoen al. Zo zegevierde ADO in de Kuip (0-3) en wonnen de Utrechters voor de interlandperiode in een spectaculair duel met 6-4 van Ajax. Toch werden er ook de nodige punten verspeeld, waarop vooraf niet werd gerekend. De Hagenaars verloren in eigen huis van RKC Waalwijk (0-1) en de Domstedelingen kwamen in de eigen Galgenwaard tegen De Graafschap niet verder dan 2-2 en in De Koel niet voorbij VVV-Venlo (0-0).

Schorsingen
Beide ploegen behaalden bovendien al opmerkelijk veel kaarten. De spelers van ADO kregen dit seizoen al 25 gele en twee rode kaarten, gemiddeld meer dan twee gele kaarten per wedstrijd. Daarmee heeft de revelatie van het afgelopen seizoen de twijfelachtige eer om de ranglijst van het aantal kaarten in de Eredivisie aan te voeren. FC Utrecht staat tweede op deze ranglijst, waardoor zondag een hard duel verwacht wordt. De Utrechters haalden al 22 gele en drie rode kaarten in het nog prille seizoen.

Door het grote aantal kaarten dreigen ADO-trainer Maurice Steijn en zijn collega bij FC Utrecht, Jan Wouters, al vroeg in het seizoen spelers te missen vanwege schorsingen. Zo ontvingen Lex Immers, Christian Kum, Aleksander Radosavljevic (ADO), Rodney Sneijder en Nana Asare (Utrecht) al vier gele kaarten. Bij de vijfde gele kaart volgt een schorsing van één wedstrijd. Steijn en Wouters zullen de spelers daarom wijzen op hun gedrag en het voorkomen van het pakken van ‘domme' gele kaarten.

Blessures steraanvallers
Daarbij zullen de coaches de smalle selectie in het achterhoofd houden. De oefenmeesters missen zondag in Den Haag al één van hun sterspelers. Zo mist Steijn Wesley Verhoek met een enkelblessure. De aanvaller scoorde dit seizoen in twaalf wedstrijden twee keer.

Wouters moet het zondag stellen zonder Jacob Mulenga. De aanvaller scheurde in de wedstrijd tegen Ajax zijn linkerkruisband. De Zambiaan was dit seizoen goed op dreef met zeven treffers en is naar verwachting zes tot negen maanden uitgeschakeld.

Bron: goal.com

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing