FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Verslag van onze 'protest'-boottocht

07-04-2013

12 reacties


Vanochtend om 10.30 uur verzamelden zich 40 leden van True Support voor de boottocht. Het was gezellig druk op de Gaardbrug. We trokken ondanks het vroege tijdstip redelijk wat bekijks. Sommigen waren van plan om op het Wed te ontbijten, maar ook daar ging men later open dan gewoonlijk. Dat mocht de pret niet drukken. Twee verslaggevers van De Utrechtse Internet Courant (www.duic.nl) vergezelden ons op de boot. Voor vertrek werd de boot voorzien van FC Utrecht vlaggen, een protest spandoek en een piratenvlag. De lol zat er al vroeg in. We kregen alle medewerking van het boten/sloepenverhuurbedrijf www.vareninutrecht.nl, top! Twee leden, Tjerk en Ben, sponsorden het drinken. Nogmaals dank daarvoor!

Om 10.45 uur vaarden we weg. Eerst een stuk de Oudegracht op. Nadat we voorbij het stadhuis vaarden, dat door enkelen het "theehuis" werd genoemd, troffen we een gezelschap dat op de boot uitgebreid aan het ontbijten was. Een goed idee voor de volgende keer, vonden sommigen. We kregen van de kant veel positieve respons: Een opgestoken duim, een "proost jongens, hier mag het wel" en "geen paniek, het is in ieder geval de laatste termijn van deze burgemeester" etc.

Bij Café Weerdzicht/de "Bunkerbar" een paar ouderen die het geweldig vonden. Daar keerde de boot. Tijdens het draaien nog wat mooie interactie tussen de bootgangers en een drietal daklozen. Terug de Oudegracht op, waar het al wat drukker met toeristen werd. Ter hoogte van de Gaardbrug een "mooie" groep Italianen, die het zingen van het Italiaanse volkslied waard waren. Op naar het stadion. Ook bij Café de Poort, die de deuren helaas ook gesloten hield, zwaaiende en zelfs klappende mensen. Toch apart, zo´n Lentebock festival op het Ledig Erf zonder bier... Dat werd de aanwezigen op het Ledig Erf nog even meegegeven. Vlak voor het droogleggingsgebied werd het laatste biertje genuttigd en werd demonstratief overgeschakeld op de cola. Bij het stadion meerden we aan. "Dit moeten we vaker doen" riepen een aantal. Een goed idee, maar dan hopelijk niet met als reden dat er weer een drooglegging zal zijn.

De boottocht vandaag was een erg geslaagde ludieke en gezellige protestactie!

Afsluitend nogmaals het standpunt van True Support in deze kwestie:

True Support is tegen een drooglegging. Een drooglegging is een populistische maatregel en zeker niet dè oplossing. Pak diegene die zich eventueel misdraagt aan. Met een drooglegging straf je iedereen, ook de vele duizenden goedwillende FC Utrecht supporters, zijnde de overgrote meerderheid. Onderdeel van de voetbalcultuur, zeker van de Utrechtse, is samen met je voetbalvrienden, onder het genot van een hapje en een drankje naar de wedstrijd toeleven. Dat moet je niet afpakken. Ter voorkoming van misverstanden: True Support is verbaasd dat de gemeente het hoofdgebouw heeft vrijgesteld van de drooglegging. Niet omdat we de supporters in het hoofdgebouw hun drankje niet gunnen. Wel omdat dit het voor ons onbegrijpelijk is dat er door de gemeente kennelijk onderscheid wordt gemaakt tussen de supporters. True Support zal naar de raadsinformatieavond op 9 april a.s. gaan. Tevens zal er nog een overleg met de gemeente over het alcoholbeleid 2013-2014 plaatsvinden.

Bestuur True Support

Foto's: Alexander de Mol

Reacties

Bij dit bericht zijn 12 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
Willem IIFC Utrecht
28 oktober 2018 14:30 uur
Willem II Stadion

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing