FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Verslag overleg FC Utrecht en Supportersverenigingen

16-08-2013

8 reacties


Dinsdag 6 augustus jongstleden vond overleg plaats tussen FC Utrecht, de SupportersVereniging van FC Utrecht en True Support.

Wilco van Schaik, algemeen directeur van FC Utrecht, opende de vergadering. Financieel gezien streeft FC Utrecht dit seizoen ernaar het tekort met 3 miljoen naar beneden te brengen dat lijkt te lukken nu de club de jaarafsluiting maakt. De eerste stap op weg naar herstel is dus gezet. Dit lopende seizoen 2013/2014 wil de club weer 3 miljoen resultaatverbetering. De cijfers zullen de komende 1,5 jaar tot 2 jaar nog rood blijven, maar er worden wel stappen gemaakt door FC Utrecht.

Op technisch vlak zal alleen Jacob Mulenga vervangen worden als hij wordt verkocht. Verder zullen er alleen spelers aangetrokken worden als er voor het einde van de transferperiode ernstig geblesseerden vallen. De seizoenstart is lastig, maar dit was vorig jaar ook het geval. Het team heeft tijd nodig. Wij geloven in het team dat straks alleen maar sterker zal worden met Sarota, Van der Gun en Duplan terug. Naast de aankopen Derijck en De Ridder en natuurlijk Toornstra die begin januari al gekocht is.

Commercieel gezien wil FC Utrecht een stijging van 6% behalen. Er zijn meerdere nieuwe partijen die willen investeren in de club door middel van sponsoring. Binnen commercie zijn 30 tot 40% nieuwe klanten aangetrokken in het afgelopen seizoen. De seizoenkaartverkoop loopt momenteel 8% voor op vorig jaar, we hebben echter nog 6 weken te gaan. Supporters welke langer dan 10 jaar aaneengesloten een seizoenkaart hebben worden dit jaar in het zonnetje gezet. In navolging op Fanvillage, wat voornamelijk beleefd wordt als ‘kids village’, zijn daarnaast andere thema’s bedacht voor ons volwassen publiek.

Op het gebied van verkoop van merchandising loopt FC Utrecht 1,5 maand voor ten opzichte van vorig jaar. Dit komt mede door de verkoop van de uitshirts, die zijn echt een succes. Er wordt tevens veel verwacht van de verkoop van de witte trainingsjacks waar de spelers nu het veld in opkomen.  En natuurlijk van het bekershirt, dat een link naar het verleden van de club is, wordt veel verwacht.

De Supportersvereniging van FC Utrecht is van plan om een aantal blijvende spandoeken te maken. Tevens wordt er gekeken naar confetti shooters met een groter bereik. FC Utrecht geeft aan dat de club meer sfeeracties wil faciliteren en financieel wil ondersteunen. Aan beide zijden, dus ook aan de True Support zijde.

Wat betreft het stadion en het comfort voor de supporters wordt er gekeken naar betaalbare mogelijkheden om de hoeken van het stadion dicht te maken. Er is een constructeur in de arm genomen die een offerte uit zal brengen. Als de kosten berekend zijn zal er overleg plaatsvinden met de curator. Maar de directie zegt eerlijk ‘reken er niet op dat dit binnen 12 maanden gaat plaats vinden, maar het project is opgestart’.

True Support en FC Utrecht hebben besloten dat de € 5,- risicodekking per kaart voor FC Differdange ’03 uit zal terugvloeien naar de supporters via sfeeracties.

Tenslotte werd ingegaan op de zichtbaarheid van de club in de regio. FC Utrecht zal in september een tweede huis-aan-huis krant uitbrengen die wordt verspreidt onder 380.000 huishoudens in de regio. Ook gaat de club voor 15 huis-aan-huis edities (in de provincie) iedere week  redactionele pagina’s verzorgen.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 8 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing