FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Verbeek: 'FC Utrecht presteert wisselvallig'

24-09-2010

1 reactie


Gertjan Verbeek nam vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse persmoment de tijd om vooruit te blikken op het competitieduel van zaterdag met FC Utrecht. Tevens sprak de trainer onder meer over de vermoeidheid van jonge spelers: Als ze blijven presteren, stel ik ze gewoon op.

Uit de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch zijn geen nieuwe blessures gekomen�, trapte Verbeek tevreden af. �Alleen Jonathas had tegen het eind van de wedstrijd last van kramp. Dat heeft te maken met het feit dat hij de inspanning van een hele wedstrijd nog niet aan kan. Maar dat wist ik wel. Daarom heb ik ook wat langer met hem gewacht. Zo had hij de tijd om daar aan te werken.

Joey Didulica is voldoende hersteld van de griep en keert tegen FC Utrecht terug in de wedstrijdselectie. Ook het herstel van Brett Holman en Maarten Martens verloopt voorspoedig. �We hebben goede hoop dat Brett maandag speelminuten kan maken bij Jong AZ. We gaan kijken of we Martens klaar kunnen krijgen voor de uitwedstrijd van donderdag tegen BATE Borisov.� Simon Poulsen is naar verwachting nog een aantal weken uit de roulatie vanwege een verrekking in zijn knie.

AZ heeft een groep met veel begin-twintigers. Verbeek ziet dat de jonge spelers moeite hebben met de vele wedstrijden in een kort tijdsbestek. �Het kost kracht. En als iets kracht kost, raken spelers vermoeid en presteren daardoor minder goed. De ene keer gaat het dus beter dan de andere keer. Telkens als spelers als Kolbeinn Sig��rsson, Johann Berg Gu�mundsson of Rasmus Elm hersteltijd lijken te hebben, moeten ze voor hun land spelen. Afijn, daar moet je doorheen; je hebt er in de toekomst profijt van. Ik ga de jonge jongens niet uit de wind houden als ze blijven presteren. Dan stel ik ze gewoon op.

Ik heb de bekerwedstrijd tussen De Graafschap en FC Utrecht op tv gezien. Het was moeizaam voetbal. Op basis van de beelden die ik heb gezien, vond ik FC Utrecht de betere ploeg. Dat mag ook wel als je beide elftallen op papier naast elkaar legt. Dat ze door 120 minuten bekervoetbal meer vermoeid zullen zijn, zegt pas iets als ze daar zelf aan denken. Als je direct naar de volgende wedstrijd kijkt, ben je fris van geest.

AZ won van de vorige 30 thuisduels met FC Utrecht maar liefst 23 keer. �Maar dat zegt me helemaal niks�, zei Verbeek. �Dat is met totaal andere elftallen gebeurd. Ik vind het meer waard dat het huidige FC Utrecht in deze competitie beter presteert in thuiswedstrijden dan in uitwedstrijden. Over het hele seizoen gezien is FC Utrecht een ploeg die wisselvallig presteert. De grote kracht van FC Utrecht is hun stugge verdediging en hun makkelijk scorende aanval.

Als voetballer was Ton du Chatinier een Utrechts schoffie�, weet Verbeek over de huidige FC Utrecht-trainer. �Het is altijd prettig om zo�n jongen in je team te hebben, maar er tegen spelen is vreselijk. Zuigen en tieren. Dat zijn jongens die over de absolute winnaarsmentaliteit beschikken. Heel herkenbaar voor waar FC Utrecht voor staat. In de huidige begeleidingsstaf hebben ze met Du Chatinier, Jan Wouters en Ton de Kruijk mensen die dat ook nu op de groep overbrengen.

Reacties

Bij dit bericht is 1 reactie geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing