FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik ziet licht aan eind van de tunnel

30-10-2013

5 reacties


FC Utrecht heeft vandaag de jaarcijfers gepresenteerd. Algemeen directeur Wilco van Schaik gaf daarop aan seizoenkaarthouders gisteren per mail al een toelichting.

De integrale tekst van Wilco van Schaik:

Eerste stap gezet, maar nog steeds een uitdaging!

Beste supporter van FC Utrecht,

Morgen maken wij officieel onze jaarcijfers bekend. Daarop vooruitlopend wil ik je al het één en ander vertellen over het jaar dat achter ons ligt.

Sportief geweldig jaar
Wat hebben ons elftal en onze staf uitstekend gepresteerd. Wij schreven geschiedenis met een recordaantal punten en de winst in de play-offs. We hadden aan het einde van het seizoen een geweldige flow. Helaas hebben we die aan het begin van dit seizoen niet door kunnen trekken vanwege het vroege verlies in de Europa League. We moeten opnieuw op jacht naar een flow.

We hebben als FC Utrecht onze eerste stap op weg naar financieel herstel in het afgelopen seizoen gezet. Het resultaat zonder transfertransacties, het zogenaamde operationele resultaat, is met 4 miljoen verbeterd ten opzichte van het seizoen 2011/2012. Dit is mede tot stand gebracht door ons stevige bezuinigingsbeleid, een strakkere begrotingsdiscipline en de toegenomen media-inkomsten. Dit zie ik als belangrijke eerste stap naar financieel herstel, die de komende jaren gevolgd moet worden door nog meer vooruitgang. Maar, we zijn er nog lang niet. Daar zijn we ons terdege van bewust.

De omzet bleef in vergelijking tot het seizoen 2011/2012, in 2012/2013 met 12,9 miljoen euro nagenoeg gelijk. Ook wij kunnen niet voorbij gaan aan de economische recessie die dus ook FC Utrecht, het bedrijfsleven en onze voetbalsupporter heeft getroffen.

Transferresultaten beïnvloeden eindresultaat
Het operationele resultaat van FC Utrecht is weliswaar met 4 miljoen verbeterd, ons resultaat na belasting liep in het seizoen 2012/2013 terug naar 8,5 miljoen. Een jaar eerder was dit nog 4,5 miljoen. In het seizoen 2011/2012 is een positief transferresultaat opgenomen in de jaarrekening (Mertens, Strootman, Van Wolfswinkel en Vorm), waar in seizoen 2012/2013 sprake is van een negatief transferresultaat (resultaatdeelneming) van 1,4 miljoen euro. Dit is tot stand gekomen na afschrijvingen op spelersfondsen en vervroegde afboekingen op de met flinke verliezen verkochte spelers Alexander Gerndt en Daan Bovenberg. Dit beïnvloedt het uiteindelijke resultaat. De verkoop van Mike van der Hoorn valt niet in het boekjaar 2012/2013, maar in 2013/2014 en is dus niet verwerkt in deze cijfers.

Liquiditeitssteun
Een aantal individuen uit de provincie Utrecht met een groot FC Utrecht-hart heeft een positief signaal afgegeven door FC Utrecht liquiditeitssteun te geven. Deze steun in liquiditeit draagt eraan bij dat we niet meer afhankelijk zijn van één individu in de persoon van Frans van Seumeren. Het is weliswaar geen garantie dat de club financieel uit de problemen is, maar het geeft de mogelijkheid de gezondmaking van de club in een normaal tempo voort te zetten zodat de kwaliteit op het veld mede gewaarborgd blijft voor onze supporters en businessrelaties. Het betreft een langlopende lening die we over meerdere jaren verspreid mogen terugbetalen.

Herstructureren en investeren
In het seizoen 2013/2014, dat op dit moment in volle gang is, gaat FC Utrecht door met de herstructurering waarbij een verbetering van het operationele resultaat opnieuw het doel is. Met de al ingezette bezuinigingen, de strakkere begrotingsdiscipline en de verwachte stijging van inkomsten is dit haalbaar. Het transferresultaat kan dit proces versnellen of vertragen.

De toekomst
Het komende jaar gaan de totale kosten van FC Utrecht opnieuw dalen. Om dit te kunnen bewerkstelligen worden enkele langlopende afspraken, die in het verleden gemaakt zijn, opengebroken of anders ingevuld. Het vertrek van Jan Wuytens en Nana Asare draagt verder bij aan een daling van de salariskosten. De begroting van FC Utrecht is erop gericht om uiteindelijk aan het einde van het seizoen 2015/2016 een break-even-resultaat te behalen. De financiële herstructurering van FC Utrecht heeft hoge prioriteit.

Het proces van het financieel gezond maken van de club gaat nog minimaal twee tot drie jaar duren. Een groeidiamant groeit nooit vanzelf, zeg ik wel eens.

Het is een enorme strijd die we elke dag voeren om FC Utrecht gezond te krijgen. We hebben tot nu toe veel tegenslag. Maar, we zien het licht aan het einde van de tunnel. Daar werken we met z’n allen naartoe. Wij gaan door, omdat wij een doel voor ogen hebben.

Ik wil je bedanken voor je steun en vertrouwen, ook dit jaar weer. Want, alleen kunnen we dit niet. Samen moeten we van FC Utrecht weer die trotse club uit het midden van het land maken. Door dicht bij elkaar te blijven, te geloven in de aanpak en door creatief en betrokken te zijn, weten wij zeker dat dit gaat lukken.

Wij zijn als personeel van FC Utrecht ervan overtuigd dat de steun van jullie supporters, onze businessrelaties en andere stakeholders, met het vertrouwen van de Raad van Commissarissen erachter, ervoor zorgt dat we samen werken aan ons doel. Het neerzetten van een gezonde en uitdagende club met ambities, die meedoet aan de bovenkant van de Eredivisie waar een iedere supporter trots op kan zijn.

Met vriendelijke groet,

FC Utrecht

 Wilco van Schaik

Algemeen Directeur

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 5 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing