FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik na dit seizoen weg bij FC Utrecht

10-01-2017

40 reacties


Wilco van Schaik, algemeen directeur FC Utrecht verlaat de club aan het einde van dit seizoen. Dat heeft hij vanavond bekendgemaakt tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. Van Schaik zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Hij blijft actief tot 1 juli.

”Ik voel zelf aan dat dit het moment is voor mij om deze beslissing te nemen”, zegt Van Schaik op de clubwebsite. “Er komt na bijna zes jaar weer een nieuwe periode voor FC Utrecht aan. We hebben grote stappen gemaakt en veel bereikt, waar ik mede verantwoordelijk voor ben. Maar andere doelen zijn nog niet bereikt, ook daar lag een verantwoordelijkheid van mij. Dat heb ik geëvalueerd voor mezelf en dat heeft tot deze conclusie geleid.”

“Een betaald voetbalorganisatie leiden kent vele leuke kanten, maar er zitten ook minder leuke kanten aan. Nog weer zo’n periode die zoveel energie, passie en bevlogenheid vraagt en die zoveel van je eist,  nee, dan is het beter om dat nu aan anderen over te laten en een frisse wind de ruimte te geven. Er komen voor de club weer nieuwe uitdagingen aan dat vraagt om ander leiderschap.”
 
Grootaandeelhouder Frans van Seumeren zegt over het vertrek van Van Schaik. “Iedereen kent mijn relatie met Wilco en daarom vind ik het  jammer dat hij de organisatie verlaat, maar ik respecteer zijn besluit. Het waren tropenjaren voor hem en er is veel werk verzet. De komende maanden zal hij zijn kennis in goed overleg overdragen, voordat hij zijn carrière elders voort zal zetten. Wij wensen hem alle succes toe.”
 
Wilco concentreert zich de komende periode op een aantal belangrijke dossiers zoals FC Utrecht maatschappelijk en commercie. Financieel directeur Paulo Steverink blijft verantwoordelijk voor financiën en operations. Jordy Zuidam wordt toegevoegd aan het directieteam en neemt de portefeuille voetbalzaken onder zijn hoede. Jordy’s werkrelatie met Erik ten Hag blijft verder ongewijzigd; Erik ten Hag blijft derhalve als technisch manager eindverantwoordelijk voor technische zaken. 
 
Verder heeft de RvC Paul Verhoeff, lid van de Raad van Commissarissen, gevraagd en bereid gevonden als gedelegeerd commissaris de directie de komende periode te ondersteunen. Tevens wordt Adriaan Aarts, directeur Frans van Seumeren Holding, in de eerstkomende aandeelhoudersvergadering voorgedragen als nieuw lid van de Raad van Commissarissen.

Foto: FCUPhoto

Reacties

Bij dit bericht zijn 40 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing