FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van Schaik: ‘Bij twijfel niet doorgaan’

25-03-2015

24 reacties


Algemeen directeur Wilco van Schaik wil niet zeggen wat de precieze reden is dat de wegen van trainer Rob Alflen en FC Utrecht na dit seizoen scheiden. “Ik ga niet alles naar buiten brengen dat ik met Rob besproken heb”, zei hij voor de camera van de NOS.

Bij de beoordeling is naar twee aspecten gekeken: het technische en de overige facetten van het hoofdtrainerschap. Van Schaik: “Op sommige onderdelen waren we het gauw eens. Op sommige onderdelen had Rob zijn twijfels over volgend jaar en wij. We hebben allebei wel gezegd: als je twijfelt, dan moet je niet doorgaan.”

Beide partijen hebben naar zijn zeggen een paar punten in de beoordeling gehad waar twijfel over bleef. “Met twijfel naar een volgend seizoen gaan, dan kun je weleens op je schreden terug moeten komen, dat heeft het verleden in het betaald voetbal wel bewezen. Dat wilden we gewoon niet.”

Alflen is niet louter op de resultaten afgerekend, zegt Van Schaik. “Nee dat zou te makkelijk zijn. Ik denk dat we met Rob aanvallend zijn gaan spelen, wat we ook gezegd hebben; dat we nu al meer doelpunten hebben gemaakt dan vorig seizoen; dat jonge spelers zich ontwikkeld hebben. De resultaten hebben we wel besproken. Die zijn wat achtergebleven.”

Van een volgende trainer worden niettemin betere resultaten verwacht. “Utrecht is een ploeg die tussen 6 en 12 speelt. In de goede jaren met 4-4-2 speelden we op de vijfde plek. Nu staan we op de twaalfde positie. Ons doel is ergens daartussenin uit te komen. Daar heb je een weg voor om daar te komen. En daar denken we allebei ietsje anders over”, aldus Van Schaik.

Spektakel en aanvallend voetbal blijven ook komend seizoen het doel. Maar dat moet gepaard gaan met resultaten. “We gaan een profiel opmaken van een trainer die de volgende stap kan maken.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 24 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing