FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Van der Gun: "Niemand was bang voor Ajax"

10-10-2012

2 reacties


Met een voorlopige zesde plek in de Eredivisie presteert FC Utrecht redelijk verrassend. Cedric van der Gun vertelt in het Algemeen Dagblad dat er vertrouwen heerst in de groep.

Het laatste resultaat was een 1-1 gelijkspel in de Arena tegen Ajax. "Ook na de 0-3 in de beker, waar we de tweede helft niks meer te zeggen hadden, merkte je dat niemand bang was voor Ajax. Er is vertrouwen", zegt Van der Gun. "Thuis lukte het Ajax goed onder onze druk uit te voetballen, nu niet. Natuurlijk is de manier waarop wij spelen risicovol, maar we hebben nu tegen Ajax, Vitesse en PSV ook laten zien dat we het aankunnen."

Veel pressie geven is de manier waarop FC Utrecht voor de dag komt. "Je geeft tegenstanders weliswaar ruimte, maar als we er, zoals zondag tegen Ajax, bovenop zitten, worden zij weer gedwongen sneller de lange bal te kiezen. Dat ligt hen toch minder. Ze kregen wel kansen, maar er stond bij ons ook nog een keeper in het doel die al vanaf de voorbereiding laat zien dat hij een hele goede is."

De 33-jarige Van der Gun werd vorig seizoen gehaald voor het middenveld, maar staat sinds de omschakeling naar 4-4-2 in de aanval. Voor de wedstrijd tegen Ajax leek het erop dat trainer Jan Wouters zou gaan kiezen voor het koppel Jacob Mulenga/Alexander Gerndt, totdat de Zweed naar zijn vaderland ging omdat zijn opa overleden was. Van der Gun maakt zich nog geen zorgen over een eventuele plek op de bank.

"Ik vind dat ik in de basis thuishoor", stelt de Hagenaar. "Omdat ik het niet slechter heb gedaan dan de anderen. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat een trainer een keer voor een ander kiest, maar ik ben natuurlijk ook op nog andere posities inzetbaar. Een trainer zoekt altijd naar de balans in zijn team. Het spel van dit Utrecht vraagt om spelers die druk kunnen zetten en diepgang zoeken. Ik denk dat ik vanaf meerdere plekken in het elftal een goede bijdrage kan leveren."

Bron: voetbalprimeur.nl
foto: fcuphoto/F. Zilver

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing