FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Ultee: “Individu en groep completer maken”

06-09-2012

0 reacties


Wie woensdag op Sportcomplex Zoudenbalch was, zag dat Sjors Ultee de leiding had over de training van het eerste elftal. Ultee maakt sinds dit seizoen deel uit van de technische staf van het eerste. Hij verzorgt de creatieve trainingen. "Het doel van die trainingen is om de individuele speler en de groep als geheel te verbeteren en completer te maken", zegt de trainer die ook al enkele jaren actief is als jeugdtrainer bij de club. "Door heel specifiek op bepaalde situaties te trainen, gaan spelers deze situaties ook tijdens wedstrijden herkennen. Door dit in trainingsvormen te gieten, is het de bedoeling dat ze spelsituaties beter gaan inschatten en op basis hiervan betere keuzes maken, vooral ook in samenwerking met medespelers. Daardoor kan het team vanuit de FC Utrecht-speelstijl beter balbezit spelen en meer kansen gaan creëren."

De training van Ultee is enigszins revolutionair. "Het is een visie die afwijkt van de huidige trainingsvormen en coaching. De trainingen wijken af van de groepstrainingen, omdat ze gericht zijn op het individu. Ze hebben een bepaalde structuur, maar er is grote vrijheid voor de spelers in het zoeken naar de juiste oplossing. Het heeft tijd nodig om uiteindelijk de resultaten in de wedstrijden terug te zien."

Volgens trainer Jan Wouters is de training van Ultee een welkome aanvulling op zijn oefenstof. "Het gaat in zijn trainingen om keuzes maken en het creëren van opties. Daar heeft hij duizend en één oefening voor. Bovendien bevat de oefenstof een wedstrijdelement waardoor de spelers fanatiek en gedreven zijn." De creatieve trainingen vinden wekelijks plaats.

Bron: fcutrecht.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 0 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing