FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

Uitstel van betaling voor Phanos

06-05-2012

2 reacties


Vastgoedbedrijf Phanos uit Houten verkeert in grote financiële problemen. Zowel de Belastingdienst als het bedrijf HSB Bouw had afgelopen week faillissement aangevraagd, maar de nu verleende surseance geeft Phanos enige lucht.

De bewindvoerder hoopt halverwege volgende week te kunnen uitmaken of het bedrijf nog levensvatbaar is. Phanos is bekend als ontwikkelaar van het vakantiepark Hof van Saksen en was voormalig shirtsponsor van voetbalclub FC Utrecht. Ook vermogensbeheerder AFS was onderdeel van Phanos maar dit bedrijfsonderdeel is volgens het Financieel Dagblad verkocht. Wel zou de transactie nog goedgekeurd moeten worden door de Nederlandsche Bank.

Projectontwikkelaar Phanos heeft dinsdag surseance van betaling aangevraagd en daarmee schuldeisers de pas afgesneden. HSB Bouw en de Belastingdienst wilden dinsdag juist het faillissement van Phanos aanvragen, maar kwamen door het verzoek van de projectontwikkelaar ‘van een koude kermis thuis', zegt Wim Heijltjes, advocaat van HSB gisteren in vakblad Cobouw. ‘Wij waren niet op de hoogte van dit verzoek.' Op 18 april meldde Cobouw dat HSB Bouw overwoog het faillissement aan te vragen van projectontwikkelaar Phanos. De ontwikkelaar weigert het Volendamse bouwbedrijf 12 miljoen euro te betalen voor drie woningbouwprojecten. De partijen liggen al sinds december vorig jaar met elkaar in de clinch over de termijnbetalingen. Phanos weigert te betalen, omdat de vloerverwarming bij 231 door HSB opgeleverde woningen gebrekkig zou zijn. De herstelkosten zouden ruim 23 miljoen euro bedragen. Dat was voor Phanos reden om begin maart beslag te laten leggen op de rekening van HSB ter waarde van 25 miljoen euro. Bij vonnis stelde de Raad van Arbitrage ontwikkelaar Phanos in het ongelijk. De ontwikkelaar moet 12 miljoen euro betalen en een bankgarantie van 6 miljoen euro stellen.De partijen liggen al sinds december vorig jaar met elkaar in de clinch over de termijnbetalingen. Phanos weigert te betalen, omdat de vloerverwarming bij 231 door HSB opgeleverde woningen gebrekkig zou zijn. De herstelkosten zouden ruim 23 miljoen euro bedragen. Dat was voor Phanos reden om begin maart beslag te laten leggen op de rekening van HSB ter waarde van 25 miljoen euro. Bij vonnis stelde de Raad van Arbitrage ontwikkelaar Phanos in het ongelijk. De ontwikkelaar moet 12 miljoen euro betalen en een bankgarantie van 6 miljoen euro stellen.

Phanos was enkele jaren geleden kandidaat voor de overname van FC Utrecht. De toenmalige Raad van Commissarissen van FC Utrecht zagen van deze partner af omdat zij ernstig vreesden voor de continuïteit van de club. Uiteindelijk werd Frans van Seumeren de nieuwe eigenaar. De deal die van Seumeren toen sloot, was volgens directievoorzitter van Phanos Geert Ensing niet verstandig. Wij citeren uit een interview met hem uit 2008. "Ik zou het anders hebben aangepakt. Alleen al met het stadion. Veel Eredivisionisten zijn bezig met het uitbreiden van het stadion. FC Utrecht moet nu handelen om over enkele jaren niet op de tweede rang te zitten. Maar daar lijkt voorlopig niets van in te komen. Grote ambities kan je alleen verantwoordelijk uit laten komen door een betere accommodatie te bouwen. Door al die onduidelijkheid had ik deze deal nooit gesloten".

Zoals bekend is het huidige stadion Galgenwaard zelden uitverkocht. Dat zegt veel over de realiteitszin van de Phanos-directie, toen en nu.

Bron: duic.nl

 

Reacties

Bij dit bericht zijn 2 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing