FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Transfer is noodzaak voor FC Utrecht'

17-11-2015

17 reacties


“Als we een goede transfer kunnen doen in de winterstop dan zullen we het zeker niet laten, want we zitten met een gat.” Dat zei grootaandeelhouder Frans van Seumeren gisteren in het RTV Utrecht-programma Namen en Rugnummers.

FC Utrecht schrijft naar zijn zeggen nog geen zwarte cijfers. “Op het moment dat ik zwarte cijfers kan schrijven, spring ik in de Oude Rijn.” Maar Van Seumeren benadrukt dat de club stappen maakt. “Voor het eerst is de commercie aangetrokken. Die liep achteruit en gaat nu vooruit.”

Mensen terugwinnen
De inkomsten komen vooral uit de bovenlaag van het bedrijfsleven. “De skyboxen zitten vol, we hebben goede sponsoren. Daaronder, het midden- en kleinbedrijf, daar hebben we nog stappen te maken. Daar moeten we mensen terug zien te winnen.”

FC Utrecht kampt met een gat van zo’n drie miljoen euro. Van Seumeren bevestigde desgevraagd dat een of meer transfers noodzakelijk zijn. “Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor alle clubs in Nederland. We hebben natuurlijk Haller gehouden, ondanks dat we hem konden verkopen. Maar als we een goede transfer kunnen doen in de winterstop, zullen we het zeker niet laten, want we zitten nog met een gat. Ik denk dat als wij ongeveer drie miljoen doen aan transferinkomsten - wat we gemiddeld de laatste acht jaar gehad hebben – we op nul uitkomen.”

Ramselaar en Haller
“We zullen natuurlijk wel zorgen dat de selectie op pijl blijft”, aldus Van Seumeren. Maar transfers zijn onvermijdelijk. “We zijn een opleidingsclub, zo is het nu eenmaal.”  Dat in de winterstop zowel Haller als bijvoorbeeld Ramselaar de club zullen verlaten acht hij onwaarschijnlijk, maar niet uitgesloten. “We hebben toen met Strootman en Mertens een situatie gehad dat er zo’n bedrag werd geboden dat je gewoon geen nee kunt zeggen en dat zou kunnen gebeuren. Maar neem van mij aan dat ik Ramselaar heel erg zie zitten om toch nog een tijdje bij Utrecht te houden.”

De grootaandeelhouder is tevreden hoe het met FC Utrecht gaat. “Zeker technisch gezien. Ik denk dat we een goed elftal en een goede technische staf hebben. Je ziet vooruitgang, je ziet structuur, de jeugd doet het goed en stroomt ook door.”

Ten Hag jongen naar mijn hart
Hij is erg te spreken over Erik ten Hag. “Erik kwam uit de koker van Wilco. En Erik had er wel oren naar om bij Utrecht trainer te worden. Na een eerste gesprek was het voor mij meteen duidelijk. Zijn filosofie, denkpatroon, zijn wil om te presteren. Dat heb je soms met mensen: meteen een jongen naar mijn hart en ik dacht: die moet trainer bij Utrecht worden.”

Van Seumeren benadrukt dat hij ook met Jan Wouters en Rob Alflen open kon communiceren. “Alleen ligt Erik nog wat dichter bij mijn principiële grondbeginselen: doorzetten, niet aflatend ervoor zorgen dat je wat je voor ogen hebt gaat bereiken.”

Reacties

Bij dit bericht zijn 17 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing