FCU Fans
Inloggen

Aanmelden op FCUFANS.nlWachtwoord vergeten? Toegang aanvragen?

Mobiel RSS LinkedIn Facebook Twitter You Tube

Nieuws

Visual

'Top-acht moet kunnen'

11-07-2014

3 reacties


Algemeen-directeur Wilco van Schaik denkt dat FC Utrecht het komend seizoen mee kan doen in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal. “Ik denk dat wij top acht moeten kunnen spelen”, zei hij vanmorgen in een uitgebreid interview op BNR Nieuwsradio.

Tot en met 2016 is de doelstelling van FC Utrecht om te eindigen tussen de zesde en twaalfde plaats. Dat wil volgens Van Schaik niet automatisch zeggen dat een twaalfde plek wel best is. “Wij willen elke wedstrijd winnen. Wij gaan ook nu op weg om weer Europees voetbal te halen dit seizoen.” Op termijn is het volgens de directeur denkbaar en haalbaar dat FC Utrecht structureel voor een plek in de top vijf speelt.

Beluister HIER het volledige interview met Wilco van Schaik.

Luizenleven
Fitheid wordt steeds belangrijker in het moderne voetbal. Op dat gebied gaat FC Utrecht komend jaar stappen maken, kondigt Van Schaik aan. “Het vak van profvoetballer is nog teveel een luizenleven. Je moet veel meer uren maken. Het is de verantwoordelijkheid van de profvoetballer in zichzelf te investeren.” Dat betekent dat spelers meer tijd op de club zullen gaan doorbrengen. Hun fysieke gesteldheid wordt constant gemonitord door een inspanningsfysioloog.

Van Schaik erkent dat een voetbalclub geen bedrijf is als alle andere. Toch relativeert hij de verschillen. “Media, stakeholders, supporters, als je dat goed weet te managen kun je het voor een groot deel wel leiden als een bedrijf.” Een open en betrokken communicatie naar de achterban acht hij daarbij cruciaal. “Daar kun je regie op voeren. Je hebt niet alles in de hand, want het heeft allemaal te maken met het resultaat op het veld. Maar communicatie is ontzettend belangrijk in de voetballerij.”

Supportersverenigingen
Als voorbeeld noemt hij het feit dat de directie elke maand met de supportersverenigingen om de tafel zit. “Dan vertel ik ze ook echt alles. Dan zeg ik: ‘Denk erom. Dit vertel ik jullie omdat ik wil dat jullie het weten, want dit kan over een maand gebeuren, maar help me dan wel mee.’ Dan horen zij de achtergrond van beslissingen. Dat gaat over aankopen, verkopen, financieel beleid, over dingen op cateringgebied.

“Ik leg ze uit waarom we dingen doen. Vroeger hoorden ze denk ik veel dingen, maar wisten ze niet waarom. Ik leg het waarom uit, dan krijgen ze er begrip voor, dat we het voor hun club doen en dan kunnen ze het ook vertalen naar de achterban.”

Van Schaik ontkent dat hij die open communicatie gebruikt om een vertekend beeld van de werkelijkheid de wereld in te helpen. “Ik probeer altijd eerlijk te zijn. Want als je in dit vak niet eerlijk bent en achterom moet kijken dan red je het niet lang.”

Doorstart
Het stadion balanceert op het randje van een faillissement, maar is volgens Van Schaik dichtbij een doorstart. “Het stadion an sich maakt gewoon winst. Daarom willen ze ook doorstarten. De gemeente wil eruit stappen. Dat kan ik wel begrijpen. Het stadion kan inmiddels de eigen broek ophouden."

Reacties

Bij dit bericht zijn 3 reacties geplaatst.
U kunt reacties lezen en plaatsen na het inloggen.

Reactie plaatsenNaar boven

|

HomeAankomende wedstrijd

UitploegThuisploeg
D.H.S.C.FC Utrecht
30 juni 2018 14:30 uur
Sportpark Thorbeckelaan

Aanmelden Nieuwsbrief
Poll


Er is op dit moment geen poll vraag.

Voorspellingscompetitie

1 (1) Don Leo 71pt
2 (2) Sjakie 68pt
3 (3) Menno 66pt
4 (4) badbo13 66pt
5 (5) Maldini 63pt
6 (6) chapri 59pt
7 (7) Drs. C.A. Tastrofe 58pt
8 (8) fanvandeFC 58pt
9 (9) ad rem 57pt
10 (10) Piet 56pt

Sponsors


Ook sponsor worden?

Ook geïnteresseerd in onze sponsor- en/of advertentiemogelijkheden?


Sitemap  |  Disclaimer  |  Links  |  FC Utrecht Headliner  |  Copyright © 2005-2018 FCUFans.nl / Stichting True Support

Realisatie Cartel Internet en Marketing